Pula Film festival najavljuje novu mrežnu filmsku radionicu za djecu "Crta, crtež, crtić''

PODIJELI
14 / 01 / 2021
Nova radionica za djecu

U sklopu Kinovizije, popratnog mrežnog programa Kina Valli, otvorene su prijave za  novu besplatnu mrežnu radionicu stop animacije pod vodstvom pulskog ilustratora Vibora Juhasa.

Cjelokupna radionica odvijat će se putem Zoom platforme i za sudjelovanje je potrebno raspolagati računalom ili laptopom s web kamerom, mikrofonom i stabilnom internetskom vezom, a polaznici sami izabiru tehniku i alat kojima će se koristiti (crtanje na papiru, kolaž, photoshop).

Prvi tjedan radionice namijenjen je  osmišljavanju likova, poza, animacija i izrade pozadine, dok se u drugom tjednu pažnja posvećuje osmišljavanju i animiranju gega -  duhovitog  iznenadnog  efekta kojim se usvajaju osnove animacije; anticipacija, akcija, reakcija, tempiranje i ritam.

Po završetku, svaki će polaznik izraditi autorski animirani skeč od petnaestak segmenata u trajanju od desetak sekundi čime će savladati animaciju likova klasičnim stilom animacije - kadar po kadar i na taj način steći teorijsko i praktično znanje da i u budućnosti može izraditi vlastiti film tehnikom stop animacije.

Dobrodošla su sva djeca u dobi od 10 do 14 godina željna novih sadržaja i uzbudljivih filmskih podviga.

Radionica će se održavati od 25. siječnja do 5. veljače radnim danom od 17:00 do 19:00, a prijave se primaju do 21. siječnja, odnosno do ispunjenja maksimalnog broja sudionika (15 mjesta). Ukoliko se iskaže dodatni interes, uvrstit će se i dodatne radionice u narednom terminu.

Za uspješnu prijavu potrebno je dostaviti ime i prezime polaznika, datum rođenja te kontakt podaci roditelja/staratelja (ime, prezime, e-mail, telefon) putem e-pošte: prijava@pulafilmfestival.hr, a na istu je adresu moguće zatražiti dodatne informacije.