2. Festival talijanske književnosti

PODIJELI
20 / 10 / 2020

Festival talijanske književnosti FLIT projekt je Gradske knjižnice i čitaonice Pula – Središnje knjižnice Talijana u Republici Hrvatskoj namijenjen mladima koji se organizira s ciljem poticanja čitanja.

„Vjerujemo da je premalo prilika, u školama i van njih, za susrete i dijaloge, druženja s književnicima, razgovore o knjigama i zato želimo, bez obrazovnih pretenzija, mladima predstaviti neke od najzanimljivijih suvremenih pisaca talijanske književnosti koji pišu za njih, autore koji koriste prave riječi, u skladu s iskustvima, očekivanjima i potrebama današnje mladeži“, poručuju iz Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

Ovogodišnje izdanje festivala je drugačije, izmijenjeno, u svakom pogledu posebno.

S obzirom na epidemiološke mjere, koje ograničavaju organizirana okupljanja mladih i gostovanja autora te onemogućavaju planirane književne susrete u školama i knjižnici, izdanje FLIT-a 2020. bit će potpuno digitalno.

Gosti drugog izdanja FLIT-a su: Fabio Geda, Antonio Ferrara, Emanuela Da Ros, koji će upoznati učenike istarskih i riječkih škola, te Andrea Vitali i Alberto Piazzi u razgovoru s Luisom Sorbone.

Uz književne susrete namijenjene učenicima uživo na platformi Zoom, predviđeno je i nekoliko intervjua s autorima, izbor knjiga talijanskih autora koji pišu za mlade te natječaj Passaparola za sve one koji žele izraziti i podijeliti svoja razmišljanja s drugima.

Sva događanja moći će se pratiti na internetskoj stranici www.flit.gkc-pula.hr i Facebooku Festivala.

Projekt je realiziran sredstvima Regije Friuli Venezia Giulia, u suradnji s Damatrà onlus iz Udina (Italija), uz potporu Grada Pule i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.