Novosti

07/08/2020

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci na Gala koncertu Arena Internationala u Svetim Srcima

U sklopu već tradicionalne glazbene manifestacije „Arena International“ u četvrtak, 7. kolovoza održan je Gala koncert pod nazivom "Istarska glazbena riznica kroz povijest" kojem se odazvala zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci.

Pozdravljajući okupljene uzvanike i publiku zamjenica gradonačelnika Puh Belci zahvalila je umjetničkoj voditeljici manifestacije Tatiani Šverko što je i u ovoj izazovnoj godini, u kojoj se Arena International održava 19.-u godinu zaredom, pronašla način da ljubitelje klasične glazbe počasti vrhunskim glazbenim događajem.

„Gala koncert nosi prigodan naziv Istarska glazbena riznica kroz povijest i hvala vam na interpretaciji djela skladatelja koji su živjeli ili su bili vezani za Istru poput Antonija Smareglije  i Nella Milottija, na koje smo izuzetno ponosni. Arena International dogodine obilježava jubilarnu, 20.-u godinu uspješnoga djelovanja i vjerujem da ćete znati kako je prigodno proslaviti“, poručila je Puh Belci.

Zbog izvanredne situacije uzrokovane pandemijom i ova manifestacija ove je godine primorana smanjiti program tako da se glazbene radionice neće održati, već je realiziran Gala koncert kojem su prisustvovali izvođači i publika pridržavajući se epidemioloških mjera i preporuka. Kako bi dospjeli do brojnih učenika, ali isto tako i do šire javnosti, koncert se prenosio putem društvenih mreža.

U primjerenom ambijentu Muzejsko-galerijskog prostora Sveta Srca zvukovi violina, violončela, flauta, čembala i klavira odzvanjali su pod majstorkim rukama: Natalije Čabrunić Pfeifer, Danijela Zeljaka, Ivana Šoštariča, Edoarda Milanija, Marca Alesija i Tatiane Šverko.

Gala kocert održan je uz potporu Talijanske Unije u Rijeci i Ureda za nacionalne manjine Republike Hrvatske te pod pokroviteljstvom Grada Pule.