Operacija Pašareta premijerno u Lindaru 24. srpnja, na Kaštelu 28. i 29. srpnja

PODIJELI
23 / 07 / 2020

Najnovija produkcija iz programa Čakavske scene Istarskog narodnog kazališta Operacija Pašareta, Branka Lučića u režiji Jasminka Balenovića imat će svoju ambijentalnu premijeru u petak, 24. srpnja 2020. godine u 21 sat na Fortecu u Lindaru.

Operacija Pašareta mnogo duguje engleskoj kultnoj seriji 'Allo 'Allo!, ali je istodobno i posve različita. U oba se slučaja radnja događa tijekom Drugog svjetskog rata, u oba je slučaja oštarija središnje mjesto nadigravanja, i jedna i druga komedija govore o svojevrsnom "suživotu" mještana i okupacijskih snaga. Sve ostalo su zakonitosti komedije, njenih zapleta i raspleta.

U komediji igraju: Nika Ivančić (PJERINA, oštarica), Teo Tiani (PJERO, njezin otac), Lino Brozić (BEPI, partizan), Lara Živolić (BLOODY MARY (Mary O'Brien), egzekutorica britanske tajne službe MI6), Luka Juričić (Herr KURTZ, njemački kolonelo) i Luka Mihovilović (Herr FLEDERMAUS, batica od Gestapa).

Novim kazališnim projektom Istarsko narodno kazalište ispunjava svoju misiju i zacrtane ciljeve u pogledu razvoja produkcija na čakavskom dijalektu, poticanju interesa publike za zavičajnom kulturom, temama i očuvanju jezika kao ishodištu identiteta i nematerijalne kulturne baštine.

Nakon Lindara, predstava će se, u sklopu tradicionalnog programa INK na Kaštelu ljeti, odigrati u dva termina: 28. i 29. srpnja u 21 sat.

 

S obzirom na okolnosti uzrokovane virusom Covid-19 broj posjetitelja je ograničen te će se, poštujući važeće mjere, upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, prikupljati podaci o posjetiteljima: ime, prezime, broj telefona i potpis sudionika.