Makina otvara vrata izložbom fotografija Poslanica

PODIJELI
04 / 06 / 2020

U petak, 5. lipnja 2020. godine u pulskoj Galeriji Makina održat će se otvorenje izložbe fotografija Poslanica Denisa Butorca. Izložba je organizirana u suradnji s programom PROCES, a nastala je u produkciji Organa vida.

Denis Butorac izložbom Poslanica kroz medij fotografije i ready-madea prikazuje suočavanje s obiteljskom tradicijom i svoj odmak od njemu pripisane rodne uloge. 

Butorac kroz fotografiju ne bilježi samo sjećanje na društvo i obitelj već i na svoje osamostaljenje od ustoličenih društvenih pravila. Na fotografijama se nalazi niz performativnih trenutaka kojima umjetnik progovara o svojoj obitelji i njihovim željama za njegovim preobražajem u socijalno prihvaćeniju sliku muškarca.

Odabirom naziva izložbe Poslanica Butorčeva izložba poprima oblik osobnog pisma u kojem umjetnik emancipaciju od obiteljskih očekivanja oblikuje vizualnim jezikom fotografija i izloženih predmeta.

Otvorenje izložbe u Galeriji Makina na pulskome Kapitolinskom trgu 1 predviđeno je u 20 sati uz pridržavanje propisanih protuepidemijskih mjera.

Radovi će se moći razgledati do 10. srpnja 2020. godine.