Novosti

19/05/2020

Postavljanje konzolnih nosača semaforskih lanterni na raskrižju Zagrebačke - Rakovčeve - Stankovićeve ulice

S ciljem povećanja sigurnosti u prometu sutra započinju radovi na postavi konzolnih nosača semaforskih lanterni na raskrižja Zagrebačke i Rakovčeve te Zagrebačke i Stankovićeve ulice.
Riječ je o radovima rekonstrukcije postojećeg semaforiziranog raskrižja  kroz zamjenu dotrajalih stupova novim konzolnim nosačima, izradu armirano betonskih temelja istih,  te postavu novih semaforskih lanterni s LED rasvjetom na predmetnim raskrižjima. 

Radovi će se izvoditi u vremenskom razdoblju od 20. do 27. svibnja 2020. godine u kojem periodu će se promet odvijati pod privremenom regulacijom i  uz naznačene obilazne prometne pravce. 

Naime, promet za sva vozila na dijelu Zagrebačke ulice od raskrižja sa Rakovčevom ulicom  do Kumičićeve ulice odvijat će se jednosmjerno u pravcu Zagrebačka - Santoriova s time da će Ulica Bartolomeo Dei Vitrei biti prohodna, odnosno moći će se nastaviti u smjeru Stankovićeve i Zagrebačke ulice prema Santoriovoj.

Dakle, privremenom regulacijom prometa izvršit će se zauzimanje dijela polovine kolnika na kojem se izvode radovi radi pozicioniranja građevinske mehanizacije i materijala, a promet će biti omogućen kroz područje ograđenog prostora kao jednosmjeran.

Isto tako, za vrijeme odvijanja predmetnih radova autobusi Pulaprometa koji voze na linijama 1 ( Šijana-Stoja-Šijana), 9 (Autobusni kolodvor-Monte Šerpo-Autobusni kolodvor), 25b (Pula-Ližnjan-Medulin-Pula) i 25c (Pula-Medulin-Ližnjan-Pula) će od sutra, nakon 8:00 sati izmijeniti svoje trase na način da će linija prema Stoji prometovati Koparskom i Rakovčevom ulicom u smjeru Stoje, a u smjeru Šijane će voziti uobičajeno dok će linije 9, 25b i 25c u povratku koristiti Mutilsku, Dalmatinovu ulicu i Ulicu Giardini.


Mole svi sudionici u prometu na dodatni oprez i poštivanje privremene regulacije prometa.