Pulski i istarski umjetnici virtualno izlažu u Padovi

PODIJELI
13 / 05 / 2020

Pulski akademski slikar Bojan Šumonja sudjeluje na virtualnoj izložbi talijanske grupe MICRO MACRO iz Padove. Uz njega, iz Istre se na online izložbi predstavljaju i Branka Popov Ostojić iz Medulina i Amina Konate Visintin iz Poreča.

Budući da zbog pandemije koronavirusa nisu bili u mogućnosti fizički prisustvovati izložbi, umjetnici iz Istre od 9. svibnja sudjeluju na virtualnoj izložbi na kojoj se predstavilo 50 umjetnika većinom iz Italije.

Svaki je umjetnik mogao sudjelovati sa slikarskim ili keramičkim radovima te skulpturama, slobodne tehnike i stila, koje je žiri potom selektirao i odlučio koji će biti predstavljeni ove godine.

Umjetnička skupina MICRO MACRO djeluje od 1999. godine, kada je počela s postavljanjem prvih skupnih izložbi u Carbonara di Rovolon (Padova). Njezin osnivač i predsjednik je Alessandro Brusamolin, a osnovana je s ciljem promicanja umjetničkih aktivnosti. Do danas skupina je ostvarila brojne izložbe na području Italije s eminentnim imenima talijanske likovne scene.

Njihov moto je "L’Arte non si mette da parte!", odnosno „Umjetnost se ne ostavlja sa strane!"