Digitalne platforme za posudbu e-knjiga: iBiblos i Talijanska digitalna knjižnica u Istri - Biblioteca digitale italiana in Istria

PODIJELI
25 / 03 / 2020

Svi ogranci Gradske knjižnice i čitaonice Pula zatvoreni su za rad s korisnicima no to ne znači da se ne može posuditi knjiga u Knjižnici. Gradska knjižnica Pula nudi mogućnost korištenja usluge posudbe e-knjiga i audioknjiga te čitanja novina i časopisa online kroz dvije usluge: iBiblos i Talijanska digitalna knjižnica u Istri - Biblioteca digitale italiana in Istria.

Iznimno, uslijed izvanrednih mjera uzrokovanih pandemijom koronavirusa, Knjižnica omogućuje aktivaciju korisničkih računa za platforme iBiblos i Talijanska digitalna knjižnica u Istri - Biblioteca digitale italiana in Istria te posudbu e-knjiga svim zainteresiranim građanima iz Istarske županije, uključujući i one koji još nisu uplatili članarinu ili obnovili članstvo u Knjižnici sve do 31. svibnja 2020. godine.

E-knjižnica iBiblos je digitalna platforma za posudbu e-knjiga na hrvatskom jeziku koja omogućava čitanje novih i popularnih naslova raznih žanrova beletristike i publicistike na elektroničkim uređajima. Članovi Knjižnice za aktivaciju pristupa usluzi iBiblos upute za registraciju mogu pronaći na portalu iBibloswww.ibiblos.com, dok postupak aktivacije korisničkog iBiblos računa oni koji nisu članovi Knjižnice mogu pronaći na sljedećoj poveznici: https://gkc-pula.hr/hr/novosti/?post_id=2208&post_slug=novosti-ibiblos-svima.

Talijanska digitalna knjižnica u Istri - Biblioteca digitale italiana in Istria korisnicima platforme uz e-knjige nudi audioknjige te brojne dnevne tiskovine i periodične publikacije na raznim svjetskim jezicima. Između ostalih, trenutno je dostupno 8 tiskovina na hrvatskom, 115 na talijanskom, 3021 na engleskom te 373 na njemačkom jeziku. Ova digitalna platforma omogućuje i pristup brojnim bazama podataka, nudi karte, tečajeve za online učenje, videouratke, aplikacije i videoigre. Za aktivaciju pristupa usluzi Talijanske digitalne knjižnice u Istri potrebno je slijediti upute koje se nalaze na stranici Knjižnice (www.gkc-pula.hr) u rubrici Digitani izvori (https://gkc-pula.hr/hr/digitalni-izvori).

Podsjećamo članove Knjižnice da je rok posudbe sve knjižnične građe koju je trebalo vratiti nakon 10. ožujka 2020. produžen do 31. svibnja 2020. pa nema potrebe za vraćanje knjiga u knjigomat. Također, za dodatne upite o posuđenoj građi, načinu vraćanja i roku posudbe članovi Knjižnice mogu se obratiti e-mailom na posudba@gkc-pula.hr ili pozivom na broj telefona 300-404 u vremenu od 7.30 do 15.00 sati.

Ostanite doma, čuvajte zdravlje i čitajte e-knjige.