Otvorene 12. sportske igre Matice umirovljenika

PODIJELI
11 / 10 / 2019

Na ovogodišnjim igrama sudjeluje 180 sportaša iz 12 udruga, a natjecanje se odvija u šahu, streljaštvu, boćanju, pikadu i kartanju

 

U pulskom Domu hrvatskih branitelja danas su otvorene 12. sportske igre Matice umirovljenika Istarske županije, a svečanoj ceremoniji koja je označila početak igara nazočili su pulski gradonačelnik Boris Miletić i zamjenica obnašatelja dužnosti župana Istarske županije Sandra Čakić Kuhar.

Kako je prilikom uvodnog govora kazao predsjednike Matice umirovljenika Istarske županije Bruno Stermotić, Grad Pula i Istarska županija od samog su početka prepoznali važnost sporta, rekreacije i druženja kao osnove zdravog i aktivnog starenja.

Pulski je gradonačelnik Boris Miletić izrazio zadovoljstvo što se igre održavaju 12. godinu za redom te  svima, uz dobro zdravlje zaželio i puno sportskih uspjeha u današnjem danu. „Kao društvena zajednica trebamo se najviše brinuti za naše najmlađe i za naše sugrađane treće životne dobi. Cijenimo sve ono što se učinili i stvorili u našoj Istri jer se često puta olako zaboravlja. Na Grad Pulu i na pomoć Grada uvijek možete računati“, zaključio je gradonačelnik.

Pozdravni govor uputila je zamjenica obnašatelja dužnosti župana Istarske županije Sandra Čakić Kuhar koja je igre proglasila otvorenim.

Na ovogodišnjim igrama sudjeluje 180 sportaša iz 12 udruga, a natjecanje se odvija u šahu, streljaštvu, boćanju, pikadu i kartanju