Mali svijet kroz radionicu izrade fuža prenio dio istarske tradicije

PODIJELI
10 / 07 / 2019

Dječji vrtić Mali svijet sudjelovao je   s kulturno -  umjetničkim program prilikom svečanog otvaranja u Hotelu Pula. Djeca  skupine Zečići iz PO Izvor otplesala su balun te izvela prigodne recitacije na čakavskom narječju za devedesetak polaznika stručnog skupa.

U Puli se od 4. do 8. srpnja 2019. godine održao Stručni skup za odgojitelje, učitelje i nastavnike pripadnika hrvatske nacionalne manjine, iseljenika i Hrvata u Bosni i Hercegovini u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

Na završnom danu skupa u PO Monte Zaro, nakon uvodnog dijela predstavljanja vrtića Mali svijet, programa i aktivnosti kojima se njeguje različitost i zavičajnost u našem vrtiću,  održana je i  radionica izrade i degustacije tradicionalne istarske tjestenine – fuža uz podršku vrijednog kuhinjskog osoblja vrtića Monte zaro. Na zadovoljstvo svih sudionika, podijeljeni su im prigodni recepti kako bi se u svojem kraju okušali u pripremi istarskih jela. Tim putem vještina izrade fuža otići će i do daleke Australije.