Održana peta sjednica Savjeta mladih Grada Pule

PODIJELI
27 / 06 / 2018

Jučer se u Komunalnoj palači održala peta sjednica Savjeta mladih Grada Pule. Na samom je početku predsjednica Savjeta mladih Nada Katić prezentirala letak i plakat Savjeta mladih Grada Pule koji će se koristiti u svrhu povećanja vidljivosti Savjeta.
Nakon toga, bilo je riječi o Međunarodnom danu protiv zlouporabe droga koji se obilježio ranije tog dana sajmom mogućnosti pod nazivom„Neovisan znači imati stav i biti zdrav“. Ove je godine naglasak sajma bio na temi tehnike te se isti obilježio na Trgu kralja Tomislava u Puli, u prostorijama i ispred prostorija Zajednice tehničke kulture Pula. U narednim će se godinama sajam održavati u drugim područjima (sport, kultura i slično) te na različitim lokacijama grada Pule. Događaj je organizirala Policijska uprava istarska u suradnji sa Vijećem za prevenciju kriminaliteta Grada Pule, Službom za prevenciju, izvanbolničko liječenje ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja, Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije te drugim partnerima, a Savjet mladih Grada Pule podržao je isti.
Predsjednica Nada Katić prezentirala početak anketiranja i online postavljanje ankete o slobodnom vremenu mladih. Provedba anketiranja krenula je online, dok se na jesen planira anketiranje u srednjim školama i na fakultetima.
Savjet mladih Grada Pule podržao je 15.06. Local Demo Day na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u sklopu projekta DA-SPACE čime je zatvoren prvi ciklus Otvorenog inovacijskog laboratorija kojem je glavna svrha povećanje proaktivnosti studenata i mladih. U sklopu Local Demo Daya predstavljeni su rezultati i rješenja nakon petomjesečnog timskog rada studenata, kokreacijskih procesa uz inovativne metode učenja te program poduzetničke edukacije.
U prethodnom je razdoblju Savjet mladih Grada Pule podržao niz događaja u Puli koji su namijenjeni mladima: od Dana zdravih gradova i međunarodnog dana obitelji u Šijanskoj šumi gdje su najmlađi, ali i oni nešto stariji uživali u sportskim aktivnostima, do Norijade u Rojcu s kojom su srednjoškolci obilježili završetak srednjoškolskog obrazovanja, predavanje „Uvođenje robotike i osnova 3D tehnologija u Afričke škole“ na kojem su mladi profesor geografije Dejan Nemčić i docent Sven Maričić, pionir 3D printinga na ovim područjima i ispričali kako su Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i humanitarna udruga „Možemo zajedno“, zajedničkim snagama pokrenuli projekt uvođenja osnova robotike i 3D tehnologija u afričke škole.
Savjet mladih Grada Pule neprestano radi na povećanju vidljivosti svojih aktivnosti, a na posljednjem su gostovanju u FM Medulinu predsjednica Nada Katić i članica Erika Filiplić predstavile Savjet mladih Grada Pule te planiranje aktivnosti.
Iako se zbog ljetnog odmora sljedeća sjednica Savjeta mladih Grada Pule planira održati tek na jesen, Savjet i dalje nastavlja informirati mlade o svim važnim događajima na području Pule.