Obilježen Dan državnosti

PODIJELI
25 / 06 / 2018

Prigodnim polaganjem vijenca na spomen obilježja - na Centralnom križu na Gradskom groblju te na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u parku Franje Josipa I. obilježen je Dan državnosti.

Uz zamjenika gradonačelnika Grada Pule Roberta Cveka polaganju su nazočili i pomćnica pročelnika Ureda Grada Lovorka Hajdić Golja, zamjenica župana Istarske županije Sandra Čakić Kuhar, predstavnici Policijske uprave , Državne uprave i udruga proizašlih iz Domovinskog rata te pulske udruge branitelja i Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule.

Robert Cvek u ime Grada Pule položio je vijenac, čestitavši svima Dan državnosti, jednog od važnijih trenutaka suvremene povijesti Hrvatske na putu njezine neovisnosti, iskoristio je priliku da se zahvali svim udrugama proizašlih iz Domovinskog rata na dugogodišnjoj suradnji s Gradom, koji će im i dalje biti podrška i partner u provođenju brojnih aktivnosti i manifestacija.

 Istaknuo je  ulogu Grada i Istarske županije kako u zbrinjavanju prognanika, tako i u uspješnosti  najvećeg odaziva na mobilizacijeske pozive u Republici Hrvatskoj, upravo u Istarskoj županiji.

Dan državnosti se obilježava na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom.