Otvorena izložba „Retro priča“ i predstavljen katalog likovno kreativne radionice „Artić“

PODIJELI
24 / 04 / 2018

U povodu Noći knjige, koja se jučer održala diljem Hrvatske, u Gradskoj knjižnici i čitaonici  predstavljen je katalog likovno-kreativne radionice Studia More odnosno Artića.

U ime Grada Pule predstavljanju su sudjelovale zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci i pročelnica UO za kulturu Jasmina Nina Kamber.

Zamjenica gradonačelnika pozdravila je prisutne i pohvalila kreativnost i predanost svih koji su dio ove likovno-kreativne radionice.

 Voditeljica  studija Sanja Simeunović Bajec predstavila je ovogodišnju izložbu polaznika toga studija nazvana "Retro priča".

Katalog obuhvaća dio radova koji su nastali u posljednje tri godine, uz predgovore poznatih umjetnika , Denisa Sardoza, Roberte Weissman Nagy i Fulvija Juričića..

Profesor Denis Sardoz naglasio je da "Artić" nam otkriva svijet razigranog doživljaja i likovne igre koja je važan i nezamjenjiv alat u pokretanju cjelokupnog intelektualnog i motoričkog mehanizma djeteta od najranije dobi do odrastanja, dok njegova kolegica  Roberta Weissman Nagy tvrdi da deset godina rada Artića potvrđuju da stručnost uz intenzivnu predanost donose djeci izuzetne spoznaje i veliko uživanje kroz procese stvaranja.

Kroz Artiće je do sada prošlo dvjestotinjak djece, neki od njih završavaju sada fakultete i svi imaju lijepa sjećanja na vrijeme provedeno u studiu, a voditelji i umjetnici koji su dio radionice poželjeli su si još puno ovakvih izložba i zahvalili svima na podršci.