Gradonačelnik Miletić zahvalio Savjetu mladih na doprinosu razvoju politika za mlade

PODIJELI
22 / 11 / 2017

U pulskoj Komunalnoj palači održana je 28., ujedno i posljednja sjednica trenutnog saziva Savjeta mladih Grada Pule na kojoj se pulski gradonačelnik Boris Miletić zahvalio svim članovima Savjeta na trogodišnjem aktivnom sudjelovanju u razvoju politika za mlade. "Savjet je napravio veliki i značajan iskorak u promicanju suradnje donositelja odluka s mladima u našem gradu kroz veliki broj aktivnosti koje ste zajedno proveli u ove tri godine vašeg mandata." - kazao je gradonačelnik Miletić.

Zahvalama se pridružila i pročelnica Upravnog odjela za kulturu Jasmina Nina Kamber koja je naglasila ulogu svih članova koji su u svom djelovanju koordinirali izradu Nacrta Lokalnog programa za mlade Grada Pule 2018-2020, prvog strateškog dokumenta za mlade.

Na dnevnom redu ukupnio se našlo sedam točaka. Predsjednica Sara Bužleta iznijela je kratki osvrt na trogodišnje aktivnosti koje su detaljnije definirane u godišnjim programima rada Savjeta mladih Grada Pule. Pohvalila je angažman članova u programima i aktivnostima od interesa za mlade koji su se realizirali podrškom članova Savjeta. Također, naglasila je važnost podrške članova ovog saziva, budućim članovima Savjeta mladih Grada Pule, koji će se konstituirati početkom sljedeće godine.
Kristina Rabar predstavila je planove organizacije Business Cafea za mlade koji će se održati u prosincu u suradnji s mladima s područja Pule. Navela je potencijalne goste kojima će biti zadatak svojim inspirativnim pričama o poduzetništvu, potaknuti mlade na proaktivno djelovanje u zajednici.
Ove će godine već tradicionalno u prosincu, članovi Savjeta mladih Grada Pule posjetiti Dom Ruža Petrović te provesti ugodno popodne družeći se s djecom i mladeži iz Doma. Tom prigodom, štićenici će dobiti poklon pakete Savjeta mladih Grada Pule.
Svake godine, Grad Pula u suradnji s Volonterskim centrom Istre, Savjetom mladih Grada Pule i ostalim ustanovama i udrugama civilnog društva s područja Pule, koje nude mladima mogućnost volontiranja, organizira prigodno obilježavanje Svjetskog dana volontiranja. Članovi Savjeta mladih na sjednici su iznijeli ideje te ih prezentirali predstavnicima Grada Pule.

Raspravljalo se i o nadolazećim aktivnostima u sklopu usvajanja Nacrta Lokalnog programa za mlade Grada Pule 2018-2020. Nacrt se nalazi do 26. studenog na web stranici Grada Pule te je zainteresirana javnost u mogućnosti poslati na mail LPM@pula.hr ili u Pisarnicu Grada Pula s naznakom „Tim za provedbu i praćenje aktivnosti LPMGP 2018-2020“ komentare, sugestije i prijedloge na sadržaj Nacrta Lokalnog programa za mlade Grada Pule 2018-2020. Po završetku javnih konzultacija, konstruktivni prijedlozi će se ukomponirati u sadržaj Nacrta Lokalnog programa za mlade Grada Pule 2018-2020 te će isti biti točka dnevnog reda na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pule u prosincu.
Savjet mladih podržao je Career Booster, program Start up udruge koji predstavlja jedinstven koncept u Hrvatskoj koji studentima i mladima omogućava da steknu znanja i vještine potrebna za brži i lakši ulazak na tržište rada. Career Booster održan je do sada u 6 gradova u Hrvatskoj, a sudjelovalo je više od 1350 sudionika.

Članovi Savjeta mladih Grada Pule sudjelovali su u humanitarnoj akciji "Jedna za druge" udruge Naš san, njihov osmijeh, prikupivši živežne namirnice i higejenske proizvode za potrebite građane.

Raspravom o planovima članova za buduće razdoblje, završen je trogodišnji mandat ovog saziva Savjeta mladih Grada Pule.