Pula među najboljim City break destinacijama godine

PODIJELI
27 / 10 / 2017

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma koji su ove godine održani u Malom Lošinju, dodijeljene su godišnje turističke nagrade. Među tri nominirana finalista u kategoriji Destinacija godine – najuspješnija city break destinacija bila je i Pula.

Pula je u finalu bila s gradom Zagrebom i prvo odabranim Splitom, a rezultate je komentirao pulski gradonačelnik Boris Miletić.

 „Neizmjerno mi je zadovoljstvo što se Pula našla u samom finalu, među tri odabrane najuspješnije City break destinacije godine. Činjenica da se Pula nalazi u samom vrhu nominiranih gradova, govori u prilog tome da je Pula već danas prepoznata kao važna destinacija na turističkoj karti Europe. To smo uspjeli postići zajedničkim radom i sinergijom svih koji žive i rade u našem gradu, i stoga svim našim sugrađanima želim od srca zahvaliti. Prvi put u svojoj modernoj povijesti Pula je ove godine zabilježila brojku od dva milijuna noćenja, a pored toga, Pula se nalazi u elitnom društvu 100 najodrživijih destinacija svijeta te o ljepotama našeg grada redovito svjedoče brojni članci u najprestižnijim svjetskim časopisima. Uz bogatu povijest i očuvane antičke spomenike koji privlače sve veći broj posjetitelja, Pula svojim brojnim gostima nudi idealan predah od užurbane dnevne rutine. Sjajnim turističkim rezultatima doprinose i manifestacije koje se održavaju u gradu, a kojih je svake godine preko tisuću po čemu je Pula danas vodeća destinacija na Jadranu“, izjavo je gradonačelnik Boris Miletić.

Priznanje Gradu Puli kao finalistu natjecanja u Malom Lošinju preuzela je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci koja je istaknula kako priznanje veseli, ali i obvezuje da nastavimo na započetom putu razvoja i promocije Pule.

Turističke nagrade tradicionalno su dodijeljene u nekoliko kategorija, a na preostale rezultate možete pogledati ovdje:

http://www.mint.hr/default.aspx?id=4758