Javni forum Regionalnog programa za mlade

PODIJELI
10 / 10 / 2017

Jučer se u Gradskoj palači Grada Pule održao javni forum u sklopu izrade Regionalnog programa za mlade Istarske županije. Cilj foruma bio je prikupiti komentare, sugestije i savjete mladih u procesu izrade prvog strateškog dokumenta za mlade za područje Istarske županije.
Na Forumu su sudjelovali mladi iz dviju pulskih srednjih škola, Gimnazije i Ekonomske škole, predstavnici Grada Pule, Istarske županije, članovi Savjeta mladih Grada Pule, predstavnici Istarske razvoje agencije, Zajednice tehničke kulture iz Pule te ostali dionici s regionalnog područja koji rade s mladima i stvaraju im preduvjete za poboljšanje kvalitete života u zajednici.
Na Forumu je održan dnevni red:

1.    Dosadašnji tijek rada na projektu Regionalni program za mlade Istarske županije - uvod
2.    Prepoznavanje i rangiranje ključnih problema u području strateških ciljeva prema područjima djelovanja:
•    sudjelovanje mladih (sudjelovanje u donošenju odluka, volontiranje i mobilnost)
•    zapošljavanje, stvaralaštvo i poduzetništvo
•    obrazovanje i osposobljavanje
•    zdravlje, blagostanje i sport
•    društvena uključenost/isključenost
•    kultura i stvaralaštvo


Voditeljica javnog foruma Kristina Rabar iz Udruge mladih i ALUMNI FET Pula izjavila je da su mladi neinformirani te se u suradnji s njima želi osmisliti model kojim će mali dobivati pravovremene informacije od njihova interesa.
Regionalni program za mlade Istarske županije izrađuju Udruga mladih i ALUMNI FET Pula, Alfa Albona iz Labina i Istarske županija. Izradu financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a izrađuje se prema metodologiji udruge DIP, Rijeka (Društvo za istraživanje i potporu).