Novosti

30/06/2017

Privremena prometna regulacija na pulskoj obilaznici

Zbog radova na proširenju pulske zaobilaznice, odnosno rekonstrukcije Ulice Prekomorskih brigada, od ponedjeljka 3. srpnja uvodi se nova privremena regulacija prometa i to u samoj Ulici Prekomorskih brigada, na način da se ukida montažno kružno raskrižje sa Ulicom Rimske centurijacije, a omogućava se dvosmjerni promet u smjeru Medulinske i Valturske ulice. Ulica Rimske centurijacije se zatvara na dijelu od odvojka za trgovački centar Pula City Mall do Ulice Prekomorskih brigada. Na tom djelu prometovat će se zaobilazno Ulicom Bože Gumpca, pored Pet Centra gdje će se promet ponovno spajati na Ulicu Prekomorskih brigada.

Privremena regulacija prometa vrijedit će do 10. rujna 2017. godine.

Projekt proširenja pulske obilaznice u četverotračnu prometnicu jedan je od najznačajnijih kapitalnih projekta Grada Pule, a obuhvaća izgradnju dvije nove prometne trake u dužini od 1,2 kilometara, djelomičnu rekonstrukciju postojećih prometnica te izgradnju dva rotora. Proširenjem obilaznice previđena je i izgradnja pješačkih i biciklističkih staza, zelenih pojaseva, odvodnja oborinskih voda, navodnjavanje i javna rasvjeta.

Svim sudionicima u prometu zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju te ih pozivamo da se pridržavaju privremene regulacije prometa.