Savjet mladih obilježio Dan planeta zemlje u OŠ Kaštanjer

PODIJELI
25 / 04 / 2017

Članovi Savjeta mladih Grada Pule jučer su u Osnovnoj školi Kaštanjer obilježili Dan planeta zemlje u društvu učenika četvrtih razreda, njihovih učitelja i ravnateljice Nade Crnković. Tom prigodom zasađena je maslina u znak osvješćivanja o važnosti brige za okoliš kao sveprisutne vrijednosti.
OŠ Kaštanjer Pula prijavila se na program Eko-škole u studenom 2016. godine. Ravnateljica Crnković navela je da škola kontinuirano obilježava datume koji su povezani s eko-aktivnostima , učenici škole uključeni su u akcije "Zelena čistka" (međunarodna akcija) i "Reciklirajmo u školi" (skupljanje papira na inicijativu Zelene Istre). Projektni dan jednomjesečnog eko-projekta "Zemlja - planet različitosti", Osnovna škola Kaštanjer održat će 10. svibnja. Planira se velik broj aktivnosti kroz koje će se istraživati, učiti, izrađivati plakati, prezentacije i likovni radovi o različitim eko-temama.
Kroz eko inicijative, škola planira dokazati da je u provedbi programa kandidature za eko školu, prema zacrtanim smjernicama produbila i proširila rad na temama koje potiču ekološko osvješćivanje i brigu za okoliš. Škole koje ispune postavljene kriterije i koje brigu za okoliš promiču kao trajnu vrijednost i način življenja, dobivaju povelju o statusu Međunarodne Ekoškole i Zelenu zastavu sa znakom Ekoškole. To prestižno međunarodno priznanje dodjeljuje se na dvije godine, nakon čega slijedi obnova statusa.
Po završetku posjeta, ravnateljica se zahvalila na inicijativi članovima Savjeta mladih Grada Pule u vidu donirane i zasađene masline. Izrazila je želju za daljnjom suradnjom u vidu sličnih zajedničkih aktivnosti  jer smatra da su one zoran prikaz učenicima  kako se suradnjom i osobnim angažmanom može uljepšati život čovjeka odnosno stvoriti ljepši okoliš, potaknuti druženje i postizanje zajedničkih ciljeva.
Donirana maslina članova Savjeta mladih Grada Pule ujedno je i prva maslina novog budućeg maslinika koji će zasaditi školski djelatnici i učenici do kraja ove godine. Članovi Savjeta mladih Grada Pule zaželjeli su mnogo uspjeha učenicima i djelatnicima škole u procesu kandidature za Eko školu.