Bogati program 15. Festivala znanosti u Puli

PODIJELI
20 / 04 / 2017

Od 24. do 29. travnja 2017. godine održat će se 15. Festival znanosti kojeg su danas u Komunalnoj palači u Puli, najavili gradonačelnik Pule Boris Miletić, ravnatelj Ustanove Centara za istraživanje materijala Istarske županije METRIS i predsjednik organizacijskog odbora Festivala  i glavni tajnik Zajednice za tehničku kulturu Pula Anton Pletikos.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić poručio je kako je teško zamisliti bilo kakav društveni i gospodarski napredak bez ulaganja u znanje, odnosno znanost. "Festival se po šesti puta održava u našem gradu i ono što me doista veseli je to što imamo čitav niz ustanova, od škola do muzeja i znanstvenih društva koji su se uključili u organizaciju ovog festivala s jednim ciljem kako bi potaknuli mladima u njihovim znanstveno-istraživačkim radovima i doprinijeli većoj popularizaciji znanosti u društvu." - kazao je Miletić.

Predsjednik organizacijskog odbora Festivala i tajnik Zajednice tehničke kulture Pula Anton Pletikos zahvalio se Gradu Puli i gradonačelniku na velikoj potpori prilikom organiziranja festivala. "Generalna tema festivala ove je godine vrijeme, a upravo je i pravo vrijeme za obilježavanje 160. godišnjice rođenja jednog od najvećih hrvatskih znanstvenika – Andrije Mohorovičića, koji je povrh svega svojega slavnog djela i utemeljitelj Službe točnog vremena." - kazao je Pletikos.

Ravnatelj Ustanove Centara za istraživanje materijala Istarske županije METRIS Dalibor Paus istaknuo je da iako kao ljudi uvijek gubimo bitku s vremenom to nas ne smije spriječiti da naše vrijeme provedemo kvalitetno. "Uvjeren sam da će svaki zaljubljenik u znanost i tehnološki napredak na ovogodišnjem festivalu pronaći nešto za sebe. Svakako bih u bogatom programu istaknuo uvodno predavanje Davora Horvatića "Može li umjetna inteligencija predviđati budućnost?" koje će se održati u ponedjeljak u 11:15 sati u velikoj dvorani ZTK Pula i predavanje uvijek rado viđenog Korada Korlevića dan kasnije pod nazivom "Humanosfera, buduće baze u svemiru" s poečtkom u 13:30 sati." - najavio je Paus.

Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja. Detaljnije informacije o programu možete pronaći na Festival znanosti. Ulaz na sve programe je besplatan.