Građani kreiraju proračun - nastavljaju se tribine po mjesnim odborima

PODIJELI
03 / 10 / 2016
Grad Pula nastavlja s praksom zajedničkog kreiranja proračuna kroz javne tribine po gradskim mjesnim odborima. Na taj način građani u izravnom dijalogu s predstavnicima Grada Pule mogu sudjelovati u kreiranju transparentnog prijedloga proračuna za 2017. godinu. Dosad su održane tribine u mjesnim odborima Stari Grad, Arena, Monte Zaro, Vidikovac, Nova Veruda, Veruda, Stoja i Sv. Polikarp-Sisplac. Priliku da iznesu svoja mišljenja, sugestije i prijedloge sutra će imati stanovnici MO Valdebeka, Busolera, Gregovice, Kaštanjera i Monvidala. Prikupljeni će se prijedlozi, sukladno mogućnostima, uzeti u obzir i uvrstiti u Proračun za 2017. godinu.

Uz javne tribine, građanima je omogućeno da putem web stranicewww.proracun.pula.hr na jednostavan i razumljiv način sudjeluju u izradi Proračuna. Također, na raspolaganju je i web stranica pulaodlucuje.org koja otvara prostor za otvorenu i kontinuiranu javnu raspravu o proračunu i javnim financijama Grada Pule. Prijedlozi se mogu slati i elektronskom poštom na adresu:proracun@pula.hr, uputiti poštom na Pula, Forum 1, 52100 Pula, n/p gradonačelnika ili predati u Pisarnici Grada Pule, Stara tržnica 1. Rok za dostavu prijedloga je 10. listopad 2016. godine. O samom proračunu sve potrebne informacije mogu dobiti i preko posebne aplikacije e-Proračun http://proracun.datasimplified.com/.

Gradu je cilj u proces kreiranja Proračuna uključiti što veći broj građana Pule kako bi dobio što kvalitetniji prijedlog Proračuna. Gradska uprava na taj način ima priliku skrojiti verziju proračuna koji maksimalno zadovoljava potrebe i želje građana grada Pule te je prihvatljiva široj javnosti.

Raspored održavanja tribina po mjesnim odborima detaljno je razrađen u tablici:

DATUM

SAT

MJESNI ODBOR

LOKACIJA

04.10. UTORAK

16,30

MO Valdebek, MO Busoler

Šišanska 25 A

18,30

MO Gregovica, MO Kaštanjer, MO Monvidal

Kaštanjer 10

05.10. SRIJEDA

16,30

MO Štinjan

Selo 2

18,30

MO Šijana, MO Veli Vrh

OŠ Veli Vrh Brunjakova 5