Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

PODIJELI
30 / 09 / 2016
U prostorijama pulske Čitaonice Kluba umirovljenika danas je prigodnim programom obilježen Međunarodni dan starijih osoba, a okupljenima je čestititke uputio pulski gradonačelnik Boris Miletić.

"Drago mi je što je Čitaonica Kluba umirovljenika postala središnje mjesto okupljanja i druženja brojnih naših sugrađana treće životne jer je upravo to i bila intencija kada smo kao prvi Grad u Hrvatskoj odlučili namijeniti i otvoriti ovaj prostor. Vodimo brigu o našim umirovljenicima kako bi im osigurali što bolji društveni život i na tome ćemo i dalje raditi", kazao je Miletić i svima čestitao ovaj dan.  

U obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba pridružili su se i predsjednik Istarske stranke umirovljenika Zdenko Pliško, predstavnica Sindikata umirovljenika Hrvatske Heda Karčić i ravnateljica Osnovne škole Monte Zaro Branka Sironić.

U cilju poticanja i osnaživanja međugeneracijske solidarnosti, već tradicionalno, uz članove Čitaonice Kluba umirovljenika Pula, u realizaciji programa sudjelovali su učenici jedne od pulskih osnovnih škola, a ove godine to su bili članovi KUD-a Val OŠ Monte Zaro. Pod mentorstvom voditeljice Štefice Čeh i učiteljica Gordane Ružić Stanojević i Manuele Mišan učenice i učenici pripremili su raznovrsan program koji je vodila Maša Kosanović, učenica 7. razreda. Nna roženicama je izveden balun, dok je učenik 4. razreda Pino Cukerić recitirao svoju pjesmu Štajuni. Plesna skupina Latinas predstavila se Salsom i Bachatom, a učenici 4-ih razreda izveli su igrokaz Zaljubljene ocjene, dok je veliki zbor pjesmu True colors uz hrvatski znakovni jezik. Svoje stihove kazivao je čildo Pliško.

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1990. da bi se diljem svijeta naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.