Istarski sustav zaštite i spašavanja primjer je ostalima u Hrvatskoj

PODIJELI
29 / 09 / 2016
Istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić primili su danas organizacijski Odbor i voditelje 7. Državnog natjecanja vatrogasaca RH koje će se u subotu 1. listopada održati na stadionu Uljanika na Verudi.

Gradonačelnik Miletić zahvalio je organizatorima što su odabrali Pulu kao mjesto održavanja natjecanja vatrogasaca. "Istarski vatrogasni sustav jedan je od najboljih u Hrvatskoj, dobro funkcionira te  bi trebao poslužiti kao promjer nekim drugim sustavima kada je riječ o decentralizaciji ovlasti", kazao je Miletić i svim sudionicima državnog natjecanja zaželio ugodan boravak u Puli.

Župan Flego izrazio je zadovoljstvo što će Hrvatska vatrogasna zajednica 140 godina postojanja obilježiti upravo u Puli. "Iznimno je značenje ove djelatnosti i uloge vatrogasaca u sustavu zaštite i spašavanja, posebice za vrijeme trajanja turističke sezone. Sigurnost građana, a i brojnih turista koji nas svake sezone posjećuju, veoma je bitna, a upravo zahvaljujući našim vatrogascima svi se oni mogu osjećati sigurno. Ponosni smo na organizaciju vatrogastva u Istarskoj županiji i Hrvatskoj kako na profesionalnoj, tako i na dobrovoljnoj razini", kazao je župan Flego ujedno čestitavši svim sudionicima puno uspjeha na subotnjem natjecanju, ali i u budućem radu.

7. Državno natjecanje vatrogasaca RH koje će se održati u subotu 1. listopada 2016. godine na stadionu Uljanika na Verudi, okupit će 400 ekipa iz Hrvatske i 20 ekipa iz susjednih zemalja, a ukupno s gostima i osobljem bit će prisutno preko 4500 učesnika. Organizator natjecanja je  Hrvatska vatrogasna zajednica. Suorganizator i domaćin je Vatrogasna zajednica Istarske županije.