Novosti

01/09/2016

Inovativno korištenje podataka javnog sektora u službi lokalnog razvoja

U petak 2. rujna 2016. godine u 11,00 sati u prostorijama pulske Komunalne palače (Trg Forum 1) održat će se konferencija za novinare na temu "Inovativno korištenje podataka javnog sektora u službi lokalnog razvoja - Akademija otvorenih podataka za mlade"

Na tiskovnoj konferenciji govorit će gradonačelnik Pule g. Boris Miletić i istarski župan Valter Flego, tehnička ministrica uprave dr. sc. Dubravka Jurlina Alibegović, povjerenica za informiranje dr.sc. Anamarija Musa, član upravnog odbora Hrvatske udruge za otvorene sustave i internet, Miroslav Schlossberg te nezavisna izvjestiteljica za Hrvatsku Partnerstva za otvorenu vlast Ivona Mendeš.

Također, bit će kratko predstavljeni rezultati rada timova mladih stručnjaka, lokalne zajednice i IT stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva nastalih tijekom šestodnevne Akademije otvorenih podataka za mlade, koja je održana u Puli od 28. kolovoza do 2. rujna 2016., u čijem fokusu je bilo korištenje otvorenih podataka javne uprave kao potencijala za poboljšanje svakodnevnog života građana i poduzetnika te propulzivni razvoj gospodarstva temeljenog na novim tehnologijama.