Novosti

30/08/2016

Puh Belci potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za 83 pomoćnika u nastavi

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci u pratnji pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvire Krizmanić Marjanović danas je u sjedištu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta svečanom potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za pomoćnike u nastavi i stručno komunikacijske posrednike za projektni prijedlog "Zajedno do znanja".

"Ovim činom osigurana su sredstva za 83 pomoćnika u nastavi koji će učenicima s teškoćama i ove školske godine pomagati u praćenju nastave, olakšati učenje i pružiti podršku pri integraciji u sam kolektiv te savladavanju ostalih prepreka" konstatirala je Puh Belci nadodajući kako su projektom, uz nositelja Grad Pulu, obuhvaćeni i gradovi Labin, Poreč, Rovinj, Pazin i Umag.

Spomenuti projektni prijedlog kandidiran je u sklopu Poziva Ministarstva pod nazivom "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II" u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda. Ukupni troškovi projekta iznose 3,7 milijuna kuna, od čega je od Europskog socijalnog fonda dodijeljeno gotovo 2 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a ostatak novca sufinancirat će gradovi partneri iz svojih proračuna.

Javni Poziv za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi / stručno komunikacijskog posrednika za učenike s poteškoćama u razvoju nalazi se na web stranicama grada Pule pod Natječaji i nadmetanja te traje do 1. rujna do 9.00 sati.