Novosti

04/08/2016

Grad Pula prepoznao volontiranje kao dodatnu vrijednost

"Potpisivanjem Povelje o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem odašiljemo poruku o društvenoj odgovornosti, čiji je sastavni dio upravo volontiranje koje za pojedinca predstavlja jedan od oblika cjeloživotnog učenja. S druge strane, za širu zajednicu to znači stvaranje dodatne vrijednosti i još kvalitetnije društveno odgovorne sredine", izjavio je potpisnik Povelje i gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić.

Grad Pula, kao društveno odgovorna uprava ovim činom iskazuje spremnost za usvajanje i promicanje standarda i dobrih praksi pri prepoznavanju volontiranja kao društvene vrijednosti. "Trebamo nastaviti osvješćivati i aktivno poticati naše sugrađane na volontiranje te uključivanje u stvaranje grada po mjeri svakog stanovnika," dodaje Miletić.

U opisu Povelje stoji da će Grad Pula kompetencije stečene volontiranjem u radnom ili obrazovnom okruženju uzeti u obzir pri zapošljavanju, napredovanju djelatnika ili u svrhu mobilnosti studenata. Na ovaj način gradska uprava nastoji volontiranje približiti široj javnosti, dotaknuti se prednosti koje volontiranje donosi, posebice u borbi protiv nezaposlenosti mladih.

Povelju o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem u cijelosti možete pogledati ovdje.