Novosti

04/08/2016

Telegraph: Pula je jedan od najboljih razloga zašto posjetiti Hrvatsku ovog ljeta

Poznati britanski portal Telegraph u svojem je posljednjem članku naveo 23 razloga zbog kojih bi turisti iz cijeloga svijeta ovog ljeta trebali posjetiti Hrvatsku. Među glavnim razlozima navedeni su Pula i otočje Brijuni koji se pohvaljuju zbog iznimno bogate povijesti i prelijepe i očuvane prirode koja oduzima dah, posebice u ljetnim mjesecima u morskom okruženju sjevernog Jadrana.

U članku se spominje i rimska Arena za koju se navodi da je jedna od najočuvanijih i najstarijih na svijetu u kojoj se između niza kulturno-umjetničkih manifestacija organizira i slavni filmski festival koji je i ove godine privukao desetke tisuća posjetitelja.

Tijekom 2016. godine u Puli će se održati više od tisuću kulturnih manifestacija što je uz održavanje ove godine nikad bogatijeg koncertnog programa u Areni, na kojem su već nastupili legendarni rockeri Staus Quo, Robert Plant, kao i Petar Grašo, dok se koncerti Nine Badrić, čorđe Balaševića i Parnog valjka tek očekuju, Puli donijelo titulu najbolje koncertne destinacije na Jadranu.

Festivalski ugođaj krajem kolovoza će svakako upotpuniti i tradicionalni međunarodni festivali za mlade Dimensions i Outlook koji bi sami prema predviđanju mogli privući 15,000 posjetitelja iz Velike Britanije.

Članak britanskog portala Telegraph možete pronaći na http://bit.ly/2aPihNO