Novosti

27/06/2016

Obilježen međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

Policijska uprava istarska danas je već tradicionalno, u suradnji sa Službom za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Vijećem za komunalnu prevenciju Grada Pule i drugim partnerima obilježala Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama (26. lipnja).

Obilježavanjem ovog datuma nastoji se upozoriti na štetnost zlouporabe droga i njezinu povezanost s kriminalitetom, ukazati na zdrave životne izbore te istaknuti vrijednost suradnje i zajedništva različitih organizacija u prevenciji i suzbijanju zlouporabe opojnih droga. Tim se povodom večeras na Trgu Portarata u Puli, održala prigodna preventivna aktivnost, kojoj je cilj bio podići svijest građana, prvenstveno mladih, o problemu ovisnosti o drogama. Naime, policija je zajedno sa svojim partnerima postavila info punktove, na kojima su građani mogli dobiti informacije o prevenciji i suzbijanju zlouporabe droga u Istarskoj županiji. Održao se i prigodan glazbeno scenski nastup, a policijski pas Don izveo je i pokaznu vježbu pronalaska sumnjive tvari.

U aktivnostima je u ime Vijeća za komunalnu prevenciju grada Pule sudjelovala i predsjednica Vijeća ujedno i zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci,voditeljica Službe za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja Helena Mitrović, a ispred Policijske uprave istarske, voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Mile Orešković.