Novosti

20/05/2016

PulaPet+ predstavljena policijskom izaslanstvu iz Hannovera

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci danas je u prostorijama Komunalne palače primila izaslanstvo policije iz Hannovera, na čelu s načelnikom tamošnje Policijske uprave Volkerom Kluwerom koje je u radnom posjetu Policijskoj upravi istarskoj
Ovom je prilikom Puh Belci iskoristila priliku kako bi gostima iz Hannovera uzvratila na gostoprimstvu izrazivši zadovoljstvo nastavkom sve uspješnije suradnje Grada Pule s PU istarskom u sklopu vijeća za komunalnu prevenciju. Također je prisutnima predstavila prezentaciju projekta PulaPet+ u sklopu kojega su građani tijekom prošlog mjeseca imali prilike odgovoriti putem e-konzultacija na 12 pitanja kojima je cilj bilo prikupiti razmišljanje i potrebe građana vezane uz odnos s kućnim ljubimcima na javnim gradskim površinama. "Za ovu smo se akciju odlučili nakon prikupljanja mnogih prigovora na dosadašnje uvjete boravaka kućnih ljubimaca u gradu. Ukupno je anketu ispunilo 192 građana koji su predložili izrazito mnogo korisnih prijedloga od kojih ćemo mnoge uvrstiti u sklopu nastavka ovog projekta. Prije svega u planu je izgradnja posebnog istrčavališta za pse kao i prikladne plaže opremljene posebnim tušem i kantama za otpad. Uz to veliki dio građana smatra izradu brošure i nastavak edukacije u obrazovnim ustanovama kao glavni cilj širenja svijesti i boljeg upoznavanja vlasnika kućnih ljubimaca s propisima koji već postoje." - rekla je Puh Belci.

Načelnica PU Pula Tatjana Božac-Maksić predstavila je plan i program posljednjeg dijela prezentacije u kojem je naglašena suradnja između policijskih službenika i komunalnih redara Grada Pule. "U 2015. godini zajedno smo kroz edukativno-preventivnu akciju  patrolirali gradskim parkovima i zelenim površinama u blizini škola te je 39 osoba prekrašajno prijavljeno, dok je u prva tri mjeseca ove godine još 10 osoba sankcionirano na primjeren način. U sklopu PulaPet+ planiramo izradu informativnih brošura i postizanje veće vidljivosti na TV i društvenim mrežama, dok sankcioniranje dolazi posljednje."

Načelnik PD Hannovera Volkre Kluwe pohvalio je kvalitetnu suradnju Grada Pule i PU Istarske koja se iz godine u godinu proširuje i unaprjeđuje, dok je načelnik PU istarske Dragutin Cestar pohvalio rad Vijeća kazavši da je Grad Pula među prvim gradovima ustrojila Vijeće za komunalnu prevenciju te kako je ono danas daleko najuspješnije od svih istarskih sredina.