Novosti

11/05/2016

Održan okrugli stol na temu "Uloga očeva u odrastanju djece"

Povodom Međunarodnog dana obitelji danas je u prostorijama Komunalne palače održan okrugli stol na temu "Uloga očeva u odrastanju djece" na kojemu su uz zamjenicu gradonačelnika Pule Elenu Puh Belci, predstojnicu Podružnice Obiteljskog centra Ines Puhar sudjelovali i predstavnici pulskih dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola, Sveučilišta Jurja Dobrile, Istarske županije, Općinskog suda, Policijske postaje Pula, Društva Naša djeca te ostalih udruga za djecu i ustanova socijalne skrbi.

"Riječ je o aktivnosti koju zajedno već četvrtu godinu zaredom provode Grad Pula, odnosno Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Pule i Centar za socijalnu skrb Pazin - Podružnica Obiteljski centar Pula" uvodno je istaknula zamjenica gradonačelnika koja je ujedno i predsjednica Vijeća za komunalnu prevenciju. Vijeće za komunalnu prevenciju kroz svoj rad bavi se upravo ulogom obitelji i odgovornog roditeljstva te djece i mladih, stoga je tema o kojoj se progovara na današnjem okruglom stolu od značaja za zajednicu u kojoj živimo te za obitelj koja predstavlja temeljnu okosnicu te zajednice, dodaje Puh Belci.

Ines Puhar kazala je kako se na okruglom stolu raspravljalo o suvremenom očinstvu, o ulozi koju imaju očevi u podizanju i odgoju djece te mogućnostima zajednice spram podrške očevima. "Došlo je vrijeme da se dotakne tema uloge očeva u odrastanju djece, jer su očevi jednako važna karika kad je riječ o odgoju djece" naglasila je Puhar.

O tome što kaže Obiteljski zakon i koja su prava očeva iz Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama pojasnile su Jelena Pereša, Milena Poturiček koje su potom iznijele pozitivna iskustva i primjere programa usmjerenih osnaživanju očeva. Nakon toga uslijedila je rasprava, a zaključci s današnjeg okruglog stola bit će naknadno objavljeni.

Danas iznesenu prezentaciju na temu "Uloga očeva u odrastanju djece" možete preuzeti ovdje.