Novosti

27/04/2016

Radne grupe razgovarale o poboljšavanju sustava cjeloživotnog obrazovanja

U prostorijama Komunalne palače jučer je održan još jedan sastanak radne grupe  za integrirano teritorijalno ulaganje, a koja se ovog puta bavila društvenim i socijalnim pitanjima te civilnim sektorom. Članovi su se kroz dijalog dotaknuli  specifičnih ciljeva poput povećanja zapošljavanja i brze integracije nezaposlenih mladih osoba kroz razne programe te unapređenja  obrazovnog sustava za odrasle.

Razgovaralo se i o modernizaciji ponude strukovnog obrazovanja kao i podizanja njegove kvalitete, a sve kako bi se povećala zapošljivosti učenika ili se omogućili uvjeti za nastavak obrazovanja. Zatim, dionici su se dotakli i teme koja se odnosi na borbu protiv svih oblika diskriminacije, siromaštva i socijalne isključenosti kroz integraciju ranjivih skupina. Govorilo se i o poboljšanju pristupa socijalnim uslugama, uključujući podršku procesu deinstitucionalizacije.

Na temelju iznesenih informacija sudionici radne skupine prionuli su detaljnijoj razradi projektnih aktivnosti koje se nadovezuju na navedene segmente koji su prvenstveno vezani za integrirano teritorijalno ulaganje, odnosno ITU mehanizam.

Uz zamjenicu gradonačelnika, ujedno i predsjednicu Partnerskog vijeća Elenu Puh Belci,zamjenik predsjednice Partnerskog vijeća Damir Prhat, pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvire Krizmanić Marjanović i voditeljicu Odsjeka za europske politike, međunarodnu suradnju i informiranje Kristinu Fedel Timovski, na sastanku su sudjelovali i ravnateljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Helga Glavan Može, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Aleksej Mišan, predstojnica podružnice Obiteljskog centra Pula Ines Puhar, predsjednica Volonterskog centra Istra Danijela Ustić te ispred Istarske županije pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Grozić Živolić i njezina pomoćnica Davorka Maras-Tkačuk.