Novosti

01/04/2016

Grad Pula i Policijska postaja Pula održali edukaciju o zabrani prodaje alkohola

U Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu održalo se danas edukativno predavanje za sve učenike završnih razreda o zabrani prodaje alkoholnih pića i duhanskih proizvoda maloljetnicima, a povodom Svjetskog dana borbe protiv alkoholizma koji se obilježava upravo na današnji dan. Riječ je o još jednoj zajedničkoj preventivnoj akciji koju Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Pule provodi u suradnji s Policijskom postajom Pula.

"Želja nam je da budete naš partner u borbi protiv alkoholizma. Iz tog razloga današnje predavanje ima za cilj upoznati vas, buduće trgovce i ugostitelje, sa zakonskim propisima  i odgovornostima koje vaše buduće radno mjesto nosi", konstatirala je zamjenica gradonačelnika i predsjednica Vijeća Elena Puh Belci. Ovo je drugo po redu predavanje ovog tipa no mi, kao Vijeće za komunalnu prevenciju, imamo u planu svake godine održati po jedno, dodaje Puh Belci.

Načelnica Policijske postaje Pula Tatjana Božac - Maksić kazala je kako policiji posao nije samo represija, već i prevencija. "Mi smo tu da vam pomognemo i da vam prenesemo neke korisne informacije o navedenoj temi", pojasnila je Božac Maksić.

Za edukaciju učenika, posebice budućih ugostitelja, komercijalista, hotelijersko turističkih tehničara i trgovaca bila je zadužena službenica za službenica za prevenciju Policijske postaje Pula Tatjana Žderić. Žderić je prezentirala važeće zakonske regulative kojima se kontrolira prodaja alkohola i duhanskih proizvoda te je navela sankcije koje slijede u slučaju ne poštivanja zakona, a zavisno o kojoj je djelatnosti riječ.