Novosti

26/01/2016

Putem eProračuna transparentno pratite potrošnju gradskog novca u 2016. godini

Najnovija aplikacija Grada Pule eProračun putem koje se građani mogu informirati o planiranju i trošenju proračunskog novca, ovih je dana ažurirana najnovijim podacima, odnosno rebalansom za 2015. i planom proračuna za 2016. godinu., a dostupna je na službenoj stranici Grada Pule www.pula.hrputem linka: http://bit.ly/1OKJoVD.

Web aplikacija eProračun koju je izradila tvrtka Coin d.o.o., usluga je koja građanima omogućava aktivnuparticipaciju, olakšava suradnju i uspostavlja interakciju u procesu donošenja proračuna. Na krajnje jednostavan i intuitivan način, građani imaju mogućnost analiziranja i praćenja trendova proračuna kroz godine.  

Uz već postojeće usluge i aktivnosti poput eKonzultacija, tribina po svim mjesnim odborima, web stranice proracun.pula.hr, sudjelovanja u projektu "Participativno budžetiranje: građani nadziru lokalni proračun" kojeg provodi Zelena Istra, podjele brošura o proračunu i informativnih letaka, ova je usluga dodatni alat kojim Grad Pula želi uključiti građane u proces donošenja odluka pa je tako preko 75 posto prijedloga građana uvršteno u proračun za 2016. godinu. Usluga eProračun podiže razinu informiranosti građana, što je temelj za njihovo aktivnije uključivanje u proces donošenje proračuna.

Pula je grad lider u komunikaciji i uvođenju novih tehnologija u svakodnevni rad, zbog čega je postala primjer ostalim gradovima u Hrvatskoj. Pulska gradska uprava je među prvima krenula s objedinjenom javnom nabavom i elektroničkim poslovanjem što joj je omogućilo višemilijunske uštede i veću transparenstnost poslovanja, a to su prepoznala i nezavisna istraživanja koja Pulu svrstavaju među najtransparentnije i najštedljivije gradske uprave u Hrvatskoj.