Novosti

23/12/2015

Otvorena izložba projekta Zajedno 2015.

U Dnevnom boravku Centra gradskih udruga Rojc otvorena je izložba radova nastalih u sklopu projekta "Zajedno 2015." kojega, zahvaljujući potpori Odjela za društvene djelatnosti Grada Pule, provodi Udruga Art studio. Sve je započelo 2009. godine radionicama u kojima su sudjelovala djeca iz Osnovne škole Kaštanjer i učenici s teškoćama u razvoju iz Škole za odgoj i obrazovanje. Zaredale su se zatim škole Stoja, Centar, Monte Zaro,Veli Vrh, Tone Peruška te u prvom polugodištu 2015./2016. godine i učenici Osnovne škole Vidikovac.

"Radionice rado pohađaju djeca s većim teškoćama i njihovi vršnjaci osnovnoškolske dobi bez teškoća u razvoju, druže se, međusobno upoznaju, pomažu, zajedno kreativno izražavaju, igraju i provode svoje slobodno vrijeme", rekao je predsjednik Udruge Art studio Igor Fabris.

Uz njega radionice su vodile i defektologinja Škole za odgoj i obrazovanje Sanda Švraka i nastavnica OŠ Vidikovac Jasminka Turčinov. I voditeljima i djeci pomagao je volonter iz Centra za inkluziju i podršku u zajednici Jadran Balenović.

Tema sedmog po redu izdanja radionica " Zajedno 2015." uklopila se u ovogodišnji projekt škole Vidikovac - Jedrimo kroz vrijeme pa su tako nastali radovi rađeni kolažom, kombiniranom tehnikom na platnu i papiru te keramički mozaici. Na završnoj izložbi polaznicima su podijeljene diplome o sudjelovanju kao i katalozi. Izložba ostaje otvorena do 11. siječnja 2016.