Novosti

15/12/2015

Akcja Rojc!: upoznajte Rojc u tri dana i saznajte što čak 37 udruga nudi .

U Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen program Akcije Rojc! koja će se održavati od 17. do 19. 12. diljem cijele zgrade, a u kojoj će čak 37 udruga kroz trodnevni program na kreativan i zabavan način prezentirati javnosti svoje aktivnosti. Konceptom ovogodišnje manifestacije želimo postići veću vidljivost svih aktivnosti koje se provode u DC-u Rojc i omogućiti građanima bolji uvid u raznoliki spektar udruga, šarolikost i svu kreativnost Rojca.

Akciju Rojc! predstavili su Irena Boljunčić Gracin, Koordinatorica Saveza udruga Rojca, Dunja Mickov iz Zelene Istre, Branko Sušac, voditelj kazališta Dr. Inat, Toni Flego i Marko Kalčić iz udruge Metamedij i Suzana Fraberger iz udruge Suncokret.

U uvodnom dijelu Irena Boljunčić Gracin napomenula je kako se radi o šestoj Akciji Rojc! kojoj se ove godine pridružilo niz  udruga iz najrazličitijih sektora. Zahvalila je svim udrugama na velikom odazivu. Kazala je  kako će udruge  tijekom popodneva i večeri otvoriti svoja vrata, predstaviti aktivnosti i programe,  organizirati radionice, otvorene treninge, posjete ateljeu ili studiju, koncerte, predstave i izložbe.

Marko Kalčić i Toni Flego najavili su predstavljanje kompilacijskog CD-a udruge Metamedij "Remiks identiteta 2" koji će biti promoviran u sklopu Akcije Rojc! u petak, 18. 12. od 22 sata u Studentskom multimedijalnom centru u Rojcu, a na njemu će nastupiti lokalni reperi i producenti Rinoma, Shadow MC, Maxy, UK, Zmija, te glazbenici Goran Farkaš, Pierre-Luc Chà©nà© i Marko Suncetižarko.

Zeleni program Akcije Rojc najavila je Dunja Mickov koja je napomenula kako je ovogodišnji program posvećen hit temi - održivoj, sigurnoj i zdravoj hrani. Program koji će se održati u Dnevnom boravku DC-a Rojc započinje predavanjem Dorijana Siljana o alternativnim načinima distribucije ekoloških proizvoda 17. prosinca u 18 sati. Idućeg dana Zeleni program u 19 sati otvara diplomirani permakulturist Bruno Motik predstavljanjem priručnika "Briga o tlu". U 20:30 slijedi otvorenje izložbe fotografija "Hrana kakvu želimo" uz svirku DJ Teddy Leeja i domjenak iz kreativne kuhinje Učeničke zadruge Šparooga. 

Branko Sušac pozvao je sve građane da u petak, 18. 12. od 18:30 sati posjete otvorenu probu članova kazališta Dr. Inat na kojoj će posjetitelji moći popratiti tijek rada pripreme glumaca te nastajanje predstave.

Suzana Fraberger pozvala je roditelje i njihovu djecu da u četvrak od 17:00 do 18:30 posjete udrugu Suncokret koja će prezentirati svim zainteresiranima svoje programe i aktivnosti. Ova udruga bavi se zaštitom i unaprijeđenjem mentalnog zdravlja djece, mladih i odraslih, poticanjem i afirmiranjem vrijednosti aktivnog građanstva, unaprjeđenjem znanja i vještina demokratskog građanstva i jačanjem kapaciteta organizacija civilnog društva.

Za kraj je Irena Boljunčić Gracin napomenula kako je koncept ovogodišnje manifestacije  postizanje vidljivosti svih aktivnosti koje se provode u DC-u Rojc i omogućiti građanima bolji uvid u raznoliki spektar udruga i aktivnosti u Rojcu. Stoga je sve pozvala sve građane da im se pridruže u trodnevnoj manifestaciji kako bi upoznali svu kreativnost i šarenilo Rojca i isprobali nešto novo kroz zabavne, edukativne i besplatne programe.