Novosti

15/12/2015

Prosinac na pulskoj Tržnici

Pored tradicionalnih manifestacija HandMade by Markat i Mirisa i okusa Istre,  od 21. prosinca započinje i program "Prosinac na pulskoj tržnici".
Već prošlu subotu zabavnim programom započelo je "zagrijavanje"  za bogat praznički program, a nastavlja se i ove subotu kada će od 10 do 13 sati na tržnici nastupiti Anelidi, dok će Mirisi i okusi Istre okupiti izlagače s autohtonim istarskim proizvodima.  Sve izlagače, koji tijekom godine sudjeluju na raznim manifestacijama u organizaciji Tržnice, sada će se okupiti na jednom mjestu. Točnije, Prosinac na pulskoj tržnici koji će se održati od 21. do 24. prosinca, te ponovo od 28. do 31. prosinca zasigurno će privući brojne posjetitelje koji će uživati u proizvodima izlagača s HandMade-a, Mirisa i okusa Istre te gostiju koji dolaze izvan Istre s drugačijom ponudom prigodnom za blagdanske dane.

Kao što smo naveli blagdanski ugođaj i razna događanja već su započela u sklopu kojih je i izložba koja se otvara ovaj petak, 18. prosinca u 12 sati u pulskoj Galeriji C8 (Carrarina 8). Naime, u suradnji Etnografskog muzeja Istre i Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka nastala je izložba pod nazivom "Tržnice - trbuh grada". Povodom otvorenja predstavit će se posjetiteljima Gljivarska udruga Sunčanica i Poljoprivredna zadruga Agro-Istra Pula.
 
Izložba je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Tržnice d.o.o. Pula, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Tržnice d. o. o. Rijeka te je realizirana u suradnji s Arheološkim muzejem Istre. Autorice izložbe su: mr.sc. Tanja Kocković Zaborski i mr.sc. Ivana Šarić Žic. Izložba je nastala u sklopu projekta "Pazi što jedeš" kojeg već petu godinu organiziraju Etnografski muzej Istre/Museo Etnografico dell'Istria i udruga IEP.
Izložba će u Puli biti otvorena od 18. prosinca 2015. do 24. siječnja 2016. godine.

Ostali dio zabavnog programa Prosinca na tržnici:
20.-23.12. - Jazz Christmas, Fiorin Jazz Quartet feat. Ivona Fabris,
24.12. - Gastro zabavni program Badnjak na Tržnici uz Vesnu Nežić Ružić i grupu Boom na 1. katu zgrade Tržnice,  
31.12. - Fritaja od 2016 jaja, uz nastup grupe In vino veritas, a na 1. katu zgrade ponovo vas zabavljaju članovi grupe Boom.
Svi programi se održavaju u prijepodnevnim terminima.