Novosti

14/12/2015

Miletić i Flego primili novog veleposlanika Republike Italije u Republici Hrvatskoj

Pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego danas su u prostorijama Komunalne palače upriličili prijem za novog veleposlanika Republike Italije u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Adriana Chiodija Cianfaranija te Generalnog konzula Republike Italije u Rijeci Paola Palminteria.

"Na današnjem smo prijemu imali prilike razgovarati o odličnom dugogodišnjem prijateljskom odnosu naših dviju zemalja, kao i istarske regije i grada Pule s talijanskim regijama i gradovima", uvodno je kazao Miletić, nadodavši kako ove dvije zemlje vežu i zajednička kultura te gospodarski odnosi. "Raduje nas činjenica što diljem Istre i Pule imamo prisutne talijanske poduzetnike koji spremno investiraju značajna sredstva i omogućuju radna mjesta našim žiteljima", naglasio je gradonačelnik te je u ime dobre suradnje istaknuo kako se raduje i budućim susretima.

Veleposlanik Republike Italije u Republici Hrvatskoj izrazio je zadovoljstvo svojim prvim posjetom Puli. "Iznimno mi je drago što svi vi veliki značajnu pridajete upravo Zajednici Talijana te što toliko vrednujete i njegujete talijansku kulturu, ali i jezik koji je sveprisutan u regiji", kazao je Adriano Chiodi Cianfarani te je nadodao kako se veseli budućoj suradnji.

"Istra je dvojezična, otvorena i multikulturalna regija. Talijanski turisti nalaze se na visokom trećem mjestu prema ukupnim dolascima turista u našu županiju", ponosno je istaknuo Flego spomenuvši i potencijalne kontakte s talijanskim investitorima. "Drago mi je da smo danas razgovarali jer upravo zajedničkim razgovorima možemo rješavati probleme i planirati buduću suradnju", zaključio je istarski župan.

Prijemu su nazočili i zamjenik gradonačelnika, ujedno i predsjednik Zajednice Talijana Pula Fabrizo Radin, predsjednik Izvršnog vijeća Talijanske Unije Maurizio Tremul te predsjednik Talijanske Unije Furio Radin koji je kazao kako se danas razgovaralo o administrativnom i političkom kontekstu Talijanske Unije i Zajednice Talijana u Istri.