Novosti

01/12/2015

Sportom protiv droge na Portarati obilježen Mjesec borbe protiv ovisnosti

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježen je danas na Trgu Portarata sportsko-edukativnom akcijom "Bacimo drogu u koš". Najbolji rezultat na turniru u slobodnom bacanju, na kojemu je svoje košarkaške vještine iskušalo preko sto učenika sedmih i osmih razreda 11 pulskih osnovnih škola, ostvarili su učenici Osnovne škole Šijana. Drugo je mjesto pripalo OŠ Tone Peruško, dok su treći bili učenici OŠ Veruda. Pobjednicima su nagrade dodijelili zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Pule Lara Kapeloto i načelnica Policijske postaje Pula Tatjana Božac Maksić, dok je posebnu nagradu za sudjelovanje Školi za odgoj i obrazovanje dodijelio Diego Bosusco Ptica.

Zamjenica gradonačelnika, u ime Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule, zahvalila se svim partnerima - Istarskoj županiji koja provodi kampanju Bježi/Via, potom Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, Policijskoj postaji Pula, Udruzi za rehabilitaciju i resocijalizaciju ovisnika UZPIRO, Udruzi AB Original te Udruzi Institut Pula. "Kako prevencije nikad dosta, danas smo se okupili kako bismo zajednički odaslali snažnu poruku javnosti i našim najmlađim sugrađanima o opasnostima konzumiranja droge te kako bismo dodatno potaknuli društvo na borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga", istaknula je Puh Belci.

Na riječi zamjenice gradonačelnika nadovezao se koordinator kampanje "Bježi - Via" Diego Bosusco Ptica koji je izrazio zadovoljstvo velikim brojem okupljenih učenika i njihovih profesora. Akciju su još podržali predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek te pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović.

Osim sportskog, manifestacija je imala i edukativan karakter. Građanima su se na Info - punktovima dijelile brošure o programima vezanima za prevenciju, rehabilitaciju i resocijalizaciju ovisnika, a za zabavni dio programa bili su zaduženi plesni studio AB original i trojac iz "Via Luče".

U sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti održat će se i tradicionalna malonogometna utakmica "Život bez droge je prva liga" između predstavnika Grada Pule, MUP-a, Medija i djelatnika osnovnih škola  koja je najavljena za 10. prosinca u 12,00 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Veli Vrh.