Novosti

22/09/2015

Animirani filmovi Baltazarovaca Pulskog filmskog festivala - službene špice ECFA-e

Na 62. Pulskom filmskom festivalu, jedanaesti je put održana edukativna radionica za djecu - Pustolovni laboratorij profesora Baltazara. Pod vodstvom mentora Manuela Šumberca i Vibora Juhasa, djeca u dobi od 7 do 12 godina realizirala su 2 kratka animirana filma koja su izabrana za službenu najavnu špicu Europskog saveza filmova za djecu (ECFA - European Children's Film Association).

U Bruxellesu 24. rujna, u organizaciji ECFA-e u suradnji s Europskom komisijom "Kreativna Europa", bit će održana prva konferencija filma za djecu. Na rasporedu je i premijera Baltazarovih animiranih uradaka koji će se prikazivati diljem Europe i šire na festivalima filmova za djecu, kao i u kinima koja imaju posebne dječje programe, odnosno u 23 zemlje koja broji 60 članova.

Pulski filmski festival / Kino Valli zahvaljujući dječjim programima u sklopu redovnog kino programa, Film u školi - FUŠ, i Pulskog filmskog festivala, prvo je kino u Hrvatskoj koje je postalo članom ECFA-e. Tanja Miličić, voditeljica Kina Valli te članica Umjetničkog savjeta Pulskog filmskog festivala ujedno je i članica upravnog odbora ECFA-e.