Novosti

18/09/2015

Zdravlje građana na prvom je mjestu

Nakon što su mještani Nove Verude protekle srijede spriječili postavljanje antene mobilne telefonije  domaćeg teleoperatera na krov privatne kuće jednog stanara Carlijeve ulice, na inicijativu Grada Pule održan je danas sastanak na kojemu su predstavnici stanara iznijeli razloge koji su doveli do toga.

Kako su naveli prvi susjedi Robert Duras i Ivan Rudan, stanari su revoltirani zbog namjere jednog susjeda da na svoj krov kuće postavi telekomunikacijsku antenu ističući bojazan od štetnog elektromagnetskog zračenja na zdravlje svih ostalih stanara, posebice zbog velikog broja djece.

Sastanku je prisustvovao v.d. pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Grada Giordano Škuflić koji je predstavnike stanara upoznao s nadležnostima Grada te pravima i propisima koji reguliraju navedenu problematiku.

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci istaknula je kako je uz poštivanje zakona, zdravlje građana na prvom mjestu prioriteta Grada Pule. "Kao što znate, Grad Pula nije nadležan nad postavljanjem elektroničke komunikacijske infrastrukture na postojećim građevinama, no osobno ću kontaktirati upravu  teleoperatera i zatražiti da se izvide sve mogućnosti kako bi se ova situacija pozitivno riješila", zaključila je Puh Belci.