Novosti

18/09/2015

Ironman 70.3 Pula i privremena regulacija prometa

Obavještavaju se svi građani da će za potrebe međunarodne triatlon utrke izdržljivosti - IRONMAN 70.3 Pula, koja će se održati u nedjelju, 20. rujna 2015. godine, vrijediti posebna prometna regulacija.

Riječ je o utrci izdržljivosti koja se sastoji od tri discipline:

1. Plivački dio (Ambrela Verudela, Pula - 1,9 km), trajanje od 10:00-12:30.

2. Biciklistički dio (Pula - Medulin - Ližnjan - Šišan - Valtura - Loborika -Marčana - Prodol - Manjadvorci - Glavani - Šajini - Svetvinčenat - Smoljanci -Bale - Vodnjan - Galižana-Pula - 90 km), trajanje od 10:30-15:30.

3.Trkački dio (Grad Pula - 21,1 km), trajanje od 12:00-18:00h.

Vremena zatvaranja pojedinih dionica na trasi utrke, mogući prelasci preko trase utrke i obilazni pravci prikazani su u priloženim grafičkim prikazima.


Pozivaju se građani da se tokom prolaska natjecatelja na trasi utrke ponašaju
sukladno propisima javnog reda pridržavajući se uputa ljudi iz osiguranja i MUP-a.

Navedena utrka jedna je od najmasovnija utrka ovog tipa na svijetu i odvija se u 58 zemalja, a u Hrvatskoj, odnosno Puli po prvi put. Očekuje se oko 1.800 natjecatelja koji u Pulu stižu iz cijelog svijeta. Zbog svoje lokacije, ljepote prirodnog okruženja i klimatskih uvjeta Pula bi mogla postati stalnom postajom ovog natjecanja.  Uz brojne natjecatelje u Pulu bi moglo pristići i oko 10 tisuća gostiju iz raznih zemalja. Ironman 70.3 triatlon je utrka izazova na čiji cilj stižu najuporniji, najspremniji i najizdržljiviji. Za završavanje takve utrke potrebni su mjeseci priprema i samo izuzetno spremni mogu izdržati 1.9 kilometara plivanja, 90.1 kilometara vožnje biciklom i 22.1 kilometra trčanja. Zbroj kilometara koje natjecatelji prijeđu plivajući, vozeći bicikl i trčeći je 114, što je 70.3 milje, po čemu je ovaj triatlon i dobio ime. Posebnost pulske utrke bit će svakako prekrasna Arena, gdje je ciljna ravnina utrke. Upravo je stoga pulska utrka privukla veliku pažnju sportske javnosti i natjecatelja, a i ova utrka završna je postaja prije Europskog Ironman TriClub prvenstva, u kojem se najbolji europski triatlon klubovi bore za titulu prvog, povijesnog pobjednika ovog prvenstva.