Novosti

18/09/2015

U nedjelju kreće međunarodna triatlon utrka IRONMAN 70.3

U pulskom hotelu Park Plaza Histria održana je danas konferencija za novinare na kojoj je najavljena međunarodna triatlon utrka IRONMAN 70.3 koja će se u nedjelju održati u Puli. Riječ je o utrci izdržljivosti u sklopu koje natjecatelji moraju plivajući prijeći dionicu dugu 1,9 kilometara, zatim 90 kilometara biciklističke staze te pretrčati 21.1 kilometara.

Prema riječima zastupnika utrke za Hrvatsku Igora Ribarića, na utrci je prijavljeno  1800 natjecatelja iz više europskih zemalja. "Puno je posla za nama i jedva čekamo da utrka krene. Želio bih zahvaliti Gradu Puli i svim ostalim partnerima bez čije pomoći ne bi bilo moguće održati ovako veliku sportsku manifestaciju," kazao je Ribarić.

Pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić izrazio je zadovoljstvo što Pula ima priliku biti domaćin ove međunarodne utrke izdržljivosti koja će Pulu, ali i širu regiju, promovirati diljem Europe i šire. "Drago mi je što je sve spremno za nedjeljnu utrku, svim natjecateljima želim puno uspjeha. Vjerujem kako ćemo biti dobar domaćin te kako će ova utrka u Pula postati tradicionalna", kazao je Matić.

Generalni direktor IRONMAN Europe Thomas Dieckhoff kazao je kako je Istra idealno mjesto za ovakvu utrku. Dodao je kako u Pulu dolaze ponajbolji triatlon sportaši današnjice te kako nas očekuje zanimljiva borba za prva mjesta.

Direktorica direktorica marketinga i prodaje Arenaturista Manuela Kraljević naglasila je kako je ova sportska manifestacija kruna odlične turističke sezone te kako su prve hotelske rezervacije krenule prije gotovo godinu dana kada je utrka prvi puti najavljena.

Podsjećamo, utrka IRONMAN 70.3 Pula starta u nedjelju u 10,00 sati na plaži Ambrela, a nakon biciklističkog dijela utrke, kraj je predviđen u pulskoj areni oko 19,00 sati. Zbog svega navedenog vrijedit će posebna regulacija prometa koju možete pogledati ovdje.