Novosti

27/08/2015

Zamjenica gradonačelnika primila izvrsne gimnazijalce

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci i pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović danas su u prostorijama Komunalne palače primile izvrsne atletičarke Gimnazije Pula te nagrađivanog matematičara i informatičara Ivana Lazarića zajedno sa njihovim mentorima.

"Željela bih vam čestitati na vrhunskim rezultatima značajnima za vas, vašu školu i grad. Oni su sasvim sigurno motivacija za buduće generacije učenika" uvodno je kazala zamjenica gradonačelnika. Posebno se zahvalila mentoricama Fatimi Ferizović - Vujović i čeni Blarežina, treneru Milanu Vitasoviću te ravnateljici Gimnazije Branki Antunović-Piton na angažmanu. Čestitkama se pridružila i Krizmanić Marjanović koja je ustvrdila kako bez predanog rada i truda ne bi bilo moguće ostvariti ovako prestižne rezultate.

Branki Antunović-Piton kazala je kako je vrlo ponosna na sve učenike Gimnazije, kako na ove danas spomenute tako i na one koji su ostvarili izvrsne rezultate i na drugim poljima. Nadodala je kako je veseli činjenica da se odnos prema prirodnim znanostima mijenja te da ti predmeti dobivaju sve više na značaju.

Da bi školski sport postao još popularniji pobrinule su se učenice koje su na Svjetskom natjecanju u atletici održanom u Kini osvojile ukupno 11. mjesto, pritom oborivši i svoje osobne rekorde. Tako je atletičarka Wanda Haber Zelanto osvojila je zlatnu medalju u trčanju na 400 m, Ana Vareško 2. mjesto u trčanju na 1500 m, a Lucia Vareško došla je šesta u trčanju na 200 m. Na natjecanju su sudjelovale i Ivana Babić i Dea Peruško, dok je Ema Hošnjak zbog pisanja državne mature bila primorana izostati.

Prijemu je nazočio i učenik Ivan Lazarić koji je na nedavno održanoj Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi na Tajlandu osvojio broncu, no to nije njegov jedini uspjeh. Naime, skupio je brojna postignuća, poput prvog mjesta na 22. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI, dobitnik je Oskara znanja za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz matematike, prvo mjesto na državnom natjecanju iz informatike - Infokup - algoritmi te za osvojenu zlatnu medalju osvojenu na prošlogodišnjem međunarodnom natjecanju iz matematike. Također je dobitnik javnog priznanja Grada Pule kojega mu je gradonačelnik ove godine uručio za osobiti doprinos i postignuće za osvojeno prvo mjesto i izvanredne rezultate na 8. srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi u Dresdenu.

Zamjenica gradonačelnika za kraj je svim učenicima zaželjela puno uspjeha kako na daljnjim natjecanjima tako i u školi, a kao mali znak zahvale na njihovim postignućima uručila je poklon pakete Grada Pule.