Novosti

27/08/2015

Unutar zidina Arene počeo Dimensions

Nadaleko poznati britanski producent i DJ Floating Points jučer je u pulskoj Areni, pred oko tisuću i petsto ljudi, otvorio četvrto izdanje Dimensions festivala. Uz njega nastupom su oduševili i istaknuti svjetski elektronički post-rock i post-dubstep izvođači Four Tet u pratnji benda i švedski indietronica sastav Little Dragon. Iduća četiri dana Festival se seli na desetak bina u i uokolo štinjanske tvrđave Punta Christo gdje će nastupiti stotine vrhunskih techno, house, disco, elektro, bass, jazz, funk i soul izvođača.

Najzvučnije ime Festivala, rodonačelnik funka George Clinton iz Parliament-Funkadelica, nastupa u nedjelju, zadnje festivalske večeri, kod su u sutra uvečer na rasporedu techno velikani, detroitski kolektiv Underground Resistance te jedna od ključnih figura house glazbe Lil Louis, čiji utjecaj na klupsku glazbu i produkciju traje još od kultne pjesme "French Kiss" iz 1989. godine. U subotu, pak, posjetitljima će se predstaviti jedan od začetnika techno glazbe Juan Atkins.

U Puli je ponovno Moodymann, kao i Mount Kimbie, britanski dvojac koji su na repertoaru danas na glavnoj pozornici 'Clearing' s početkom od 22 do ponoći, a nakon kojih dvosatni DJ set ima Four Tet.

Prema najavama organizatora očekuje se preko sedam tisuća posjetitelja, pretežito iz Velike Britanije.