Novosti

26/08/2015

Koncert Evergrin kvarteta E4 i Ženske klape Teranke

Završni program ovogodišnjeg izdanja SAKUD-ove manifestacije "Na ulicama i trgovima" održat će se u četvrtak 27. kolovoza s početkom u 21 sat na pulskom Forumu. Bit će to drugi koncert pulskog Evergrin kvarteta E4, s gošćama i kolegicama iz udruge Puhački orkestar grada Pule - Ženskom klapom Teranke. Pokrovitelji koncerta su Grad Pula i TZ Grada Pule, a organizatori Puhački orkestar grada Pule i SAKUD Pula.

E4čine Samanta Stell i Nataša Dragun, flaute, Branka Tomašić Ramadanski, violončelo i Anica Franjul, klavir. Ritam sekciju čine basist Sandro Peročević i bubnjar Sebastian Stell. Na repertoaru su im plesni i filmski evergrini iz prošloga stoljeća (Guantanamera, Tres palabras, Solamente una vez, Summer Samba, Mucho mucho, Marina"¦) u ritmovima tanga, cha-cha-cha, sambe i beguinea, a u aranžmanima nagrađivanog pulskog jazz pijanista i skladatelja Davora Lorkovića. Atmosferu austrougarskih salona uz poziv na ples dočarat će izbor bečkih valcera i polki.

Ženska klapa Terankekoja djeluje od 2002. godine u svom repertoaru njeguje dalmatinske klapske pjesme, istarsku narodnu pjesmu, afričku narodnu, gospel ili crnačku duhovnu glazbu, obrade popularnih skladbi i evergreena kao i umjetničke skladbe modernijih sadržaja. Godišnje imaju tridesetak javnih nastupa (humanitarni koncerti, susreti i smotre klapa diljem Hrvatske, festivali i natjecanja klapske i a capella pjesme u domovini i inozemstvu"¦), na kojima postižu zapažene uspjehe, priznanja i nagrade.