Novosti

26/08/2015

Izložba Siniše Vlajkovića u galeriji Makina

U petak, 28 kolovoza u galeriji MAKINA s početkom u 21.00 sat upriličit će se otvorenje izložbe fotografija Siniše Vlajkovića. "Anakronika" naziv je izložbe na kojoj autor kroz fotografije predstavlja viđeno na Bliskom istoku.  

Kustos izložbe Zoltan Somhegyi osvrnuo se na samu izložbu sljedećim riječima: "Ovaj čudan spoj dva koncepta, "anakronizma" i "kronike", u naslovu izložbe sažeto obuhvaća jedinstveni karakter fotografskog opusa Siniše Vlajkovića. U svojim ciklusima pod nazivom "Nađeno vrijeme" (2003-2008) i "Genius loci" (2011 - 2012) umjetnik predstavlja fotografije nastale tokom svog dugogodišnjeg boravka na Bliskom istoku. Vlajković je putovao po toj regiji i živio u dva istaknuta centra, Bejrutu i Dubaiju. Njegova prvobitna zamisao bila je zabilježiti trenutno stanje ovog složenog, multietničkog i multireligioznog, povijesno slojevitog, ponekad turbulentnog ali uvijek inspirativnog dijela svijeta, dok je rezultat njegovog djelovanja zbirka foto-dokumenata fascinantnih pojedinosti iz svakodnevnog života i nove sredine koju je spoznao i iskusio, i to iz jednog potpuno novog  kuta."

Siniša Vlajković rođen je u Beogradu, 1969. godine. Diplomirao je na Katedri za prostorno planiranje, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu 1994. godine. Godine 1995, preorijentirao se na grafički dizajn i marketing i od tada je radio kao art-direktor u poznatim međunarodnim marketinškim agencijama u Beogradu, Londonu, Bejrutu, Dubaiju i Abu Dabiju. Od 1995. Godine angažiran je na vlastitim projektima u području fotografije. Njegovi radovi su izlagani i objavljivani u međunarodnim okvirima i priznati od strane organizacija kao što su New York Photo Awards, IPA (Los Angeles), Foto8 (London), Creative Review (Velika Britanija) i Corbis (Bliski istok).

Izložba se može pogledati do 30. rujna  2015. godine.