Novosti

20/08/2015

Započele pripremne radnje za izgradnju ustanove za palijativnu skrb

Zamjenica gradonačelnika grada Pule Elena Puh Belci uz prisustvo nadležnih pročelnika danas je konferenciji za medije iznijela informacije o donesenim aktima gradonačelnika Grada Pule za razdoblje od 04. lipnja do 19.  kolovoza 2015. godine. Od 76 akata izdvojila je Odluku o imenovanju predstavnika Grada Pule za realizaciju Projekta osnivanja ustanove za palijativnu skrb.

"Grad Pula, Istarska županija i Porečko-pulska biskupija nedavno su potpisali Pismo namjere o suradnji na realizaciji projekta osnivanja ustanove za palijativnu skrb" kazala je Puh Belci te dodala kako je riječ o vrlo važnom projektu koji će građanima Pule i Istre osigurati kvalitetniju uslugu stacionarne palijativne skrbi. Trenutno se provode pripremne radnje, a izgradnja samog objekta planira se zgotoviti unutar dvije godine. "Grad je prionuo pripremi cjelokupne dokumentacije neophodne za izgradnju komunalne infrastrukture, a nakon što se objekt izgradi Grad će zajedno sa Županijom participirati u kompletnom opremanju ustanove" naglasila je Puh Belci.

Zamjenica gradonačelnika osvrnula se i na akt koji se odnosi na provođenje europskog projekta FIESTA kojeg Grad provodi od 2014. godine, a čiji je glavni fokus na edukaciji građana o energetskoj učinkovitosti i uštedi energije u kućanstvima.

U svome obraćanju Puh Belci, između ostalog, spomenula je i Rješenje o imenovanju Povjerenstva za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva grada Pule u 2015. Godini. Naime, Grad već niz godina kroz paket mjera aktivno potiče razvoj malog gospodarstva, a ove godine za tu svrhu planira dodijeliti 800 tisuća kuna bespovratnih sredstava.