Novosti

20/08/2015

11. Pulska noć uz pregršt sadržaja

Uz bogat glazbeni i gastro program u subotu će se u Puli održati već tradicionalna "Pulska noć - ulicama našeg grada", najavljeno je danas u pulskoj Komunalnoj palači.  U ime grada Pule pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić, izrazio je zadovoljstvo što se Pulska noć, na zadovoljstvo svih Puležana i gostiju, održava toliki niz godina i vjeruje kako, uz najavljeno lijepo vrijeme, zabave i dobrog provoda neće nedostajati. Uz pokroviteljstvo Grada Pule, Turističke zajednice grada Pule, organizaciju potpisuje Vlado Orlić iz agencije Avenue  uz suorganizaciju Budimira Žižovića. Zagrebačka banka pak, već punih šest godina generalni je pokrovitelj manifestacije.

Raznovrsni glazbeni program od jazza, bluza, rocka i drugih glazbenih smjerova biti će na raznim lokacijama u gradu, a na Giardinima peći će se srdele, oko deset tisuća porcija, koje će se uz čašu vina i kruh moći kupiti po 15 kuna - kazao je Orlić, dok će se istarske delicije moći kušati na Tržnici. Program će održavati od poteza Tržnice preko Giardina, Portarata, Ulice Sergijevaca, Danteovog trga, do Foruma i Trga Svetog Tome.

Direktorica Turističke zajednice Pule Sanja Cinkopan Korotaj podsjetila je na same početke organizacije Pulske noći. "Nekad je to bila fešta za kraj ljeta, fešta za Puležane, ali sada i brojni turisti koji su u posjetu gradu  mogu s nama uživati i na najbolji način doživjeti grad - istaknula je Cinkopan Korotaj.

Pula ima velikih turističkih potencija, naglasio je generalni direktor Regionalnog centra Zagrebačke banke Valter Šarić, i uz ovu manifestaciju Zagrebačka banka podržava i niz drugih na području grada Pule, te vjeruje kako će se dogodine  njihov broj još povećati i dodatno osnažiti turizam.

Dobru zabavu svima je zaželio Budimir Žižović, napominjući kako će u subotu ugostiteljski objekti i trgovine, povodom Pulske noći, raditi duže.