Novosti

13/08/2015

Na Verudeli postavljen policijski info punkt

Zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci i direktorica TZ Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj danas su zajedno s načelnicom Policijske postaje Pula Tatjanom Božac Maksić i voditeljicom Odjela prevencije Policijske uprave Istarske županije Alicom Rosić Jakupović posjetile info punkt postavljen u turističkom naselju Verudela.

"Sigurnost turista nam je na prvom mjestu, a ova akcija za cilj ima preventivno djelovanje kroz upoznavanje turista upoznati sa zakonskim regulativama, ali i potencijalnim opasnostima, upravo kako bi za vrijeme boravka u našemu gradu izbjegli eventualne neugodnosti. Grad ovu akciju podržava kroz Vijeće za komunalnu prevenciju koje je projekt "Sigurnost u turističkoj sezoni" uvrstilo u svoj Operativni plan za 2015. godinu ", istaknula je zamjenica gradonačelnika.

"Turistička zajednica se među prvima uključila u ovaj projekt. Smatrali smo da je vrlo bitno educirati i informirati naše turiste, brinuti se o njihovoj sigurnosti kako bi im odmor u našemu gradu prošao što ugodnije", priopćila je direktorica Turističke zajednice Pula.

Policijski info punkt već petu godinu zaredom djeluje kao dio preventivne akcije tijekom ljetnih mjeseci u svim većim turističkim naseljima na području koje pokriva Policijska postaja Pula. "U Puli je info punkt dosada bio na lokacijama Verudele, Valsalina i AK Stoje. Ova se akcija pokazala vrlo korisnom, a turisti su je dobro prihvatili", istaknula je Božac Maksić. "Osim domaćih, za vrijeme trajanja turističke sezone ostvarujemo i međunarodnu suradnju s policijskim službenicima koji nam uvelike olakšavaju posao", nadodala je načelnica .

Alica Rosić Jakupović kazala je kako je izrazito veseli što je projekt "Sigurna turistička sezona", u sklopu kojega se održava spomenuta preventivna akcija, podignut na nacionalnu razinu te da i ostale morske uprave djeluju po uzoru na pulsko-istarski projekt.

Glavi cilj policijskog info punkta je da policijski službenici kroz izravan kontakt i podjelu brošura turistima pruže osnovne informacije te korisne savjete i upozorenja o mjerama samozaštite. Na info punktu mogu se pronaći brošure na više stranih jezika koje turistima pružaju mnoštvo korisnih podataka o tome kako izbjeći džepne krađe, provale u apartmane, vozila, krađe bicikala, krađe na plaži. Osim toga, tu se nalaze i pravila ponašanja na moru te osnovne informacije o tome na što se sve treba paziti na hrvatskim cestama pa se od ove godine na info punktu može pronaći i brošura o prometnoj preventivi.