Novosti

13/08/2015

Najavljen tradicionalni bezalkoholni koncert

U prostorijama pulske Komunalne palače danas je najavljen već tradicionalni bezalkoholni koncert koji će se, povodom Međunarodnog dana mladih, održati  u petak 14. kolovoza 2015. godine s početkom u 21.30 sati na Trgu Portarata. Za tu će priliku mlade raspjevati popularni bend Radioaktiv.

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, ujedno i pred predsjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule istaknula je kako je cilj ovog događanja prenijet mladima poruku da je za dobru zabavu dovoljno dobro društvo i dobra glazba a ne razni stimulansi.

Uz Grad Pulu, u organizaciju koncerta uključeni su Udruga Institut Pula te po prvi put Savjet mladih Grada Pule, dok im podršku od samih začetaka akcije, unazad sedam godina, sa svojim afirmativnim porukama u pjesmama pruža grupa Radioaktiv .

Vijeće za komunalnu prevenciju ima za cilj i prioritet mladima ukazati na problem ispijanja alkohola koje je, istaknula je Puh Belci, vrlo prisutno. Upravo kako bi se još intenzivnije pristupilo toj problematici,  pored štanda na kojemu će se besplatno dijeliti sokovi i voda, bit će postavljen i edukativni štand Policijske postaje Pula i Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije na kojima će se putem edukativnih materijala mladi moći informirati o problemu ovisnosti i mentalnom zdravlju.

U ime Savjeta mladih Grada Pule Lena Radunić izrazila je zadovoljstvo što se Savjet ove godine aktivno uključio u organizaciju te je istaknula kako vjeruje da će Savjet mladih ubuduće organizirati slične kampanje kojima bi ukazali na problem ovisnosti.

Pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, predsjednica Udruge Institut Varja Bastiančić i ostali organizatori pozvali su mlade da se u što većem broju odazovu i da bez alkohola uživaju u dobroj glazbi i dobrom društvu.