Novosti

30/07/2015

Najava treće povorke ponosa i slave

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti ove će se godine održati treća po redu povorka ponosa i slave u sjećanje na vojnoredarstvenu akciju Oluja koja je započela 5. Kolovoza 1995. i koja je tijekom četiri dana oslobodila gotovo petinu teritorija Republike Hrvatske okončavši time Domovinski rat.

Na 3. mimohodu hrvatskih branitelja Istarske županije u Puli sudjelovat će branitelji predstavnici braniteljskih udruga Pule, Umaga, Poreča, Labina, Pazina i Rovinja te predstavnici lokalne samouprave, policije i Javne vatrogasne postrojbe Pula i MORH-a.

Program će nakon svete mise u katedrali započeti u 9 sati polaganjem vijenaca na Centralnom križu i odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Pola sata kasnije vijenci će se položiti u Parku Franje Josipa gdje će se odati počast poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, a u 10 sati ispred istog parka kreće mimohod.

Mimohod će započeti oglašavanjem brodskih i tvorničkih sirena sa znakom prestanka opasnosti u trajanju od jedne minute. Predvodit će ga mažoretkinje i bubnjari Gradskog orkestra Grada Pule, a cijeli orkestar pridružit će se mimohodu od Fine do Doma hrvatskih branitelja. U 10.01 sati oglasit će se i crkvena zvona, a u 10.03 sata članovi Društva speleologa s Arene će spustiti 10-metarsku hrvatsku zastavu. Minutu kasnije očekuje se doskok padobranaca sa zastavama na Trg Nimfej ispred Arene, dok će program okončati u Domu hrvatskih branitelja nastupima učenici Osnovne škole Šijana i Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov.